Acasa Curiozitati STUDIU: Mexico City, orasul in care este cel mai greu sa te deplasezi, Montreal si Londra stau cel mai bine

STUDIU: Mexico City, orasul in care este cel mai greu sa te deplasezi, Montreal si Londra stau cel mai bine

de Vlad Barza

Cat de greu este sa faci naveta in cele mai mari orase (sursa - IBM)

Capitala Mexicului este metropola in care este cel mai greu sa te deplasezi, din cauza blocajelor din trafic si a transportului in comun deficitar, in timp ce la polul opus sunt orase mari precum Montreal, Londra si Chicago, arata un studiu anual al IBM care cuprinde raspunsurile a 8.000 de navetisti din cele mai dezvoltate 20 de orase. Din media tuturor raspunsurilor a reiesit ca oamenii merg in medie 20 km catre servici, iar drumul dureaza in medie 33 de minute.

Studiul isi propune sa afle in care orase e cel mai greu sa faci naveta si unde merg cel mai bine lucrurile. Cel mai dificil este sa mergi la locul de munca in Mexico City, locurile urmatoare fiind ocupate de orasele chineze Shenzen si Beijing unde s-a inregistrat si procentul cel mai mare de oameni care s-au declarat furiosi de greutatea cu care se pot deplasa.

La partea „roza” a studiului, Montreal a iesit cel mai bine, in timp ce Londra, Chicago si Stockholm au navetistii cei mai multumiti. De la oras la oras difera enorm si modul de deplasare: in Buenos Aires, Mexico City, Madrid, Beijing, Shenzhen, si Nairobi e mare proportia celor care merg cu autobuzul, iar in Londra si Paris se merge mult cu trenul si metroul. Totusi, 55% din toti cei intrebati se duc la serviciu cu masina, iar 13% cu transportul in comun.

Noua zecimi din cei intrebati au spus ca au stat blocati in trafic in ultimii trei ani, iar in medie aceste blocaje au dus la intarzieri de jumatate de ora. Totusi, in orase precum Moscova o buna parte dintre soferi au stat chiar si trei ore in trafic, iar soferii din Rusia, China si India sunt cei mai suparati de timpul indelungat al deplasarilor.

Iata mai jos clasamentul, iar cu cat indicele este mai mare, cu atat deplasarea este mai greoaie. Clasamentul tine cont de factori precum durata drumului, blocajele din trafic, prretul benzinei si stresul cauzat de naveta.

1. Mexico City 108
2. Shenzhen 95
3. Beijing 95
4. Nairobi 88
5. Johannesburg 83
6. Bangalore 75
7. New Delhi 72
8. Moscova 65
9. Milano 53
10. Singapore 44
11. Buenos Aires 42
12. Los Angeles 34
13. Paris 31
14. Madrid 28
15. New York 28
16. Toronto 27
17. Stockholm 26
18. Chicago 25
19. Londra 23
20. Montreal 21

Lasa un comentariu