Acasa Citroen Frankfurt 2011: Citroen aduce in premiera europeana modelul DS5

Frankfurt 2011: Citroen aduce in premiera europeana modelul DS5

de Vlad Barza

Citroen DS5 (sursa - Citroen)

Citroen prezinta in premiera europeana la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie) DS5, al treilea model al liniei DS (Distinctive Spirit). Acest automobil este primul hibrid avansat al Citroen si va fi lansat in Romania peste cateva luni. Tot la salonul german va fi prezentata si o editie speciala a DS3 care sarbatoreste depasirea pragului de 100.000 de unitati pentru modelul lansat acum un an si jumatate.

In prezent unele modele din gama Citroen au tehnologia micro hibrid e-HDI (tehnologie Start&Stop si recuperarea energiei la franare), insa niciunul nu are un motor electric care sa poata propulsa de unul singur masina.

        click aici pentru galeria foto

Asadar, Citroen DS5 dispune de sistemul hibrid denumit HYbrid4, dezvoltat de grupul PSA Peugeot Citroen pentru cele doua marci franceze. Este vorba de combinarea unui motor turbo diesel de 2 litri de 163 Cai Putere (CP) cu unul electric de 37 CP. Ansamblul dezvolta un total de 200 CP, iar tractiunea este integrala. Emisiile de dioxid de carbon masoara 99 de grame pe kilometru.

Ca elemente tehnologice noi pentru Citroen, DS5 este echipat cu un sistem de control inteligent al tractiunii, cu un sistem video de avertizare la schimbarea involuntara a benzii de rulare si cu un sistem automat de schimbare a intentisatii farurilor in functie de trafic.
Citroen DS5 are la baza conceptul Citroen C-SportLounge si are o caroserie de 4,52 metri lungime si 1,85 metri latime.

La salonul german va fi prezentata si o editie speciala numita Ultra Prestige a lui DS3 care e gandita sa marcheze depasirea pragului de 100.000 de unitati DS3 vandute din momentul lansarii DS3, acum 18 luni. Despre aceasta versiune francezii spun ca este „o incercare indrazneata de intrare in lumea luxului” si iese in evidenta prin combinatia speciala de culori si prin faptul ca pielea de la interior e de calitate intalnita la masinile de lux.

Linia DS – prin care francezii vor sa se pozitioneze aproape de marcile premium – este compusa din DS3, DS4 si DS5 si este produsa in uzinele Citroen din Franta.

        comenteaza si pe clubcitroen si pe psaclub

Lasa un comentariu