Acasa Industrie Pirelli a demarat proiectul de extindere a fabricii de anvelope din Slatina

Pirelli a demarat proiectul de extindere a fabricii de anvelope din Slatina

de Vlad Barza

Premierul Boc s-a imbracat in tricoul lui Inter Milan la Slatina (sursa - Pirelli)

Pirelli a demarat oficial marti proiectul de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, investitia urmand a fi incheiata in 2013 cand capacitatea anuala de productie va fi de zece milioane de anvelope, fata de peste 6 in prezent. Pirelli detine si o fabrica de cord metalic la Slatina si una de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti – Jiu. La eveniment a participat seful Pirelli pe plan mondial si premierul Boc care a batut un penalty imbracat in tricoul lui Inter Milano (echipa sponsorizata de companie).

Prin primul proiect de extindere a capacitatii de productie, fabrica s-a marit de la o suprafata de 100.000 metri patrati, la 160.000 metri patrati, urmand sa aiba 175.000 metri patrati la finalul proiectului. Fabrica este una dintre cele mai mari ale grupului italian si produce anvelope din gama premium.

Aproximativ 160 de milioane de euro sunt destinati proiectului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect demarat in anul 2008, si care urmeaza a fi finalizat in anul 2013, avand drept obiectiv marirea capacitatii de productie si imbunatatirea competitivitatii fabricii Pirelli. Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de Stat in valoare de 28 de milioane de euro.

Datorita noilor investitii, fabrica de anvelope pentru autoturisme de la Slatina va ajunge la sfarsitul anului 2011 la o productie de peste 7 milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere productia va atinge 10 milioane de anvelope anual.

Centrul Industrial Pirelli din Slatina are in prezent 2.400 de salariati ce isi desfasoara activitatea in fabrica de anvelope si fabrica de cord metalic, urmand a atinge pana la sfarsitul proiectului circa 2.700 de angajati.

Din 2005, anul in care si-a inceput activitatea in Romania si pana in anul 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro in centrul Industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme si o fabrica de cord metalic, ambele situate in Slatina. Zona industriala a fost completata in anul 2008 cu fabrica de la Bumbesti Jiu, judetul Gorj destinata filtrelor pentru motoare diesel. Pana in 2014, investitiile Pirelli in Romania se vor ridica la 450 de milioane de euro.

La eveniment a participat atat seful Pirelli pe plan mondial, Marco Tronchetti Provera, dar si premierul Boc care a primit un tricou al lui Inter Milan de la Massimo Moratti, presedintele clubului italian. Boc a batut un penalty in aplauzele copiilor care s-au strans in jurul lui.

Lasa un comentariu