Acasa Foto Frankfurt 2011: Toyota lanseaza Prius+, varianta monovolum cu 7 locuri a celui mai bine vandut automobil hibrid din lume

Frankfurt 2011: Toyota lanseaza Prius+, varianta monovolum cu 7 locuri a celui mai bine vandut automobil hibrid din lume

de Vlad Barza

Toyota Prius+ (sursa - Toyota)

Toyota prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie) o noua varianta de caroserie pentru modelul Prius, denumita Prius+, care dispune de sapte locuri, fiind un monovolum, anuntat fabricantul. Masina va ajunge in showroom-urile din Europa ale marcii in prima parte a anului 2012 si este practic sinonimul modelului Prius V prezentat in ianuarie 2011 pentru piata americana, doar ca are sapte locuri in loc de cinci. La Salon va debuta si o versiune reincarcabila la priza (Plug-In) a lui Prius, care poate parcurge 20 km mod pur electric. Astfel modelul Prius ajunge la trei derivate.

Prius+ este mai lung, mai lat si mai inalt fata de modelul din care deriva, Prius hatchback. Compania spune ca cele trei randuri de scaune lasa 200 litri spatiu pentru bagaje in mod normal, dar spatiul se extinde la 535 litri cand al treilea rand este pliat.

click aici pentru galeria foto

Toyota noteza ca pachetul de baterii folosit este compact si astfel ramane mai mult loc pentru pasageri si bagaje. Masina are deci acumulatori tip litiu-ion si nu tip nichel-metal cum au restul de masini hibride ale marcii.

Pe langa motorul electric este prezent si un motor pe benzina de 1,8 litri utilizat si la Auris HSD. Spre deosebire de Prius Plug-In, Prius hatchbak si Prius+ nu se pot reincarca la priza, energia fiind obtinuta prin intermediul franelor regenerative si prin arderea de benzina.

Toyota nu a dat publicitatii fotografii cu interiorul lui Prius+, dar pana atunci poti vedea aici cum arata interiorul lui Prius V. Nu ar trebui sa existe diferente notabile.

1 comentariu

Vasile Elena 31 martie 2021 - 13:02

Bună ziua, ma interesează sa cumpăr masina si sa stiu ce preț are,mulțumesc

Reply

Lasa un comentariu