Acasa Chevrolet Frankfurt 2011: Chevrolet aduce in Europa modelul de clasa D Malibu

Frankfurt 2011: Chevrolet aduce in Europa modelul de clasa D Malibu

de Vlad Barza

Chevrolet Malibu (sursa - Chevrolet)

Chevrolet aduce in premiera europeana la jumatatea lui septembrie, cu ocazia salonului de la Frankfurt, modelul de clasa D Malibu care va fi lansat anul viitor pe continent. Masina va fi disponibila cu doua versiuni de motorizare (benzina 164 CP si diesel 169 CP). Masina va concura cu modele precum Ford Mondeo sau Toyota Avensis.

Cea de-a opta generatie a limuzinei de clasa medie a Chevrolet a fost prezentata in premiera in aprilie la salonul auto de la Shanghai si acum va deveni un model mondial, urmand sa fie vanduta in peste 100 de piete, nu doar in cateva, cum se intampla pana acum.

Chevrolet Malibu are 4.859 mm lungime, 1.854 mm latime, 1.462 mm inaltime si un ampatament de 2.738 mm. Portbagajul are un volum de 462 litri. In 2010, Chevrolet Malibu a fost cel mai bine vandut model al Chevrolet si al GM, cu aproape 200.000 de unitati livrate.

Masina va concura in Europa cu modele precum Opel Insignia, Ford Mondeo si Toyota Avensis.

„Noul Malibu va reprezenta cel de-al 8-lea model inedit lansat de Chevrolet in mai putin de 12 luni”, spune Wayne Brannon, presedinte si director executiv al Chevrolet Europe.

Cu un coeficient aerodinamic apropiat de cel al modelului Volt (0,28), noul Malibu va fi unul dintre cele mai eficiente autovehicule din punct de vedere aerodinamic din toata gama de autoturisme Chevrolet.

Clientii pot alege intre doua variante de motorizare pe benzina sau diesel economice, cu 4 cilindri, o cilindree de 2 litri si 2,4 litri si o putere de 164 CP, respectiv 169 CP. In Europa, noul Malibu va fi disponibil atat cu o transmisie manuala, cat si cu o versiune automata.

Ca elemente de sigurante vor fi prezente opt airbag-uri in versiunea standard, iar la versiunile de top vor fi disponibile echipari precum sistemul de asistare la parcarea cu spatele si camera video pentru marsarier

Modelul Malibu va fi fabricat in fabricile GM la nivel mondial, inclusiv in Statele Unite, Coreea de Sud si China.

Lasa un comentariu