Acasa Ford Parteneriat surpriza: Ford si Toyota au batut palma pentru a dezvolta sisteme de propulsie hibrida pentru SUV-uri si camionete

Parteneriat surpriza: Ford si Toyota au batut palma pentru a dezvolta sisteme de propulsie hibrida pentru SUV-uri si camionete

de Adrian Mitrea

Logo-uri Toyota si Ford (sursa - 0-100.ro)

Ford si Toyota colaboreaza ca parteneri cu drepturi egale pentru a dezvolta sisteme de propulsie hibrida pentru SUV-uri si camionete cu tractiune spate, dar si pentru a imbunatati sistemele telematice din masini, avand ca scop scaderea costurilor cresterea vitezei in procesele de cercetare si dezvoltare, au anuntat cele doua companii.

Cei doi mari producatori auto au incheiat deocamdata un memorandum de intelegere (MOU), urmand ca documentele formale sa fie semnate in 2012.

Desi pare ciudat un asemenea parteneriat, intre doi producatori auto atat de mari, care nu prea au multe in comun, cele doua companii spun ca au luat aceasta decizie pentru ca sunt de parere ca astfel vor putea aduce clientilor tehnologie de propulsie hibrida mai repede si mai ieftin decat daca aceasta ar fi dezvoltata de fiecare producator auto on parte.

Modelul Fusion (diferit de cel european – n.r.) este exponentul cel mai de seama al tehnologiei hibride Ford, iar Prius este cel mai bun produs din domeniu al Toyota.

In ceea ce priveste sistemele telematice, colaborarea ar urma sa unifice standardele, ceea ar duce si la costuri mai mici de productie si dezvoltare, dar si la o utilizare mai facila a diveselor sisteme de comunicatii ale masinilor (GPS, radio, etc…). In acest domeniu Ford are cativa pasi inaintea Toyota, dar oficialii companiei americane au admis ca sistemele multimedia de pe masinile sale sunt cam greu de utilizat.

Ford a lansat in 2007 impreuna cu Microsoft sistemul de infotainment Sync, care permite soferilor sa opereze sistemul multimedia si telefonul mobil fara sa ia mainile de pe volan. Tehnologia a tot avansat, iar la final de 2010 Ford a pus pe masinile mai scumpe o versiune avansata de Sync numita MyFordTouch.

Lasa un comentariu