Acasa Saloane Auto Bicicleta electrica a smart va fi lansata in prima parte a lui 2012, iar pretul ar putea fi de aproape 3.000 euro

Bicicleta electrica a smart va fi lansata in prima parte a lui 2012, iar pretul ar putea fi de aproape 3.000 euro

de Vlad Barza

smart eBike (sursa - smart)

Bicicleta electrica pe care smart, parte a grupului Daimler, o va comercializa din primul semestru a lui 2012 ar putea costa 2.900 euro, scrie presa engleza si americana. smart spune ca bicicleta se vrea una „high-tech”, autonomia va fi de 100 km, iar bateria poate fi detasata pentru a fi luata in casa si pusa acolo la incarcat.

smart a prezentat in primavara la Geneva bicicleta electrica si a confirmat saptamana aceasta ca o va produce in serie si o va comercializa in Europa si America de Nord. Compania spune ca bicicleta este high-tech si insista asupra faptului ca va fi produsa in Germania, ca garantie a calitatii. Oficial nu s-a dat pretul, insa presa scrie ca va fi in jurul a 2.900 euro.

smart eBike e dezvoltata impreuna cu producatorul german de biciclete electrice GRACE, iar bateria de 400 Wh si motorul de 250 watti asigura o autonomie de circa 100 km. Bateria poate fi usor scoasa, astfel incat posesorul sa o incarce in casa.

smart eBike va dispune de port USB si se doreste realizarea unei aplicatii care sa permita conectarea unui iPhone pe care sa fie afisate in timp real informatii despre autonomie, viteza si alti indicatori.

smart spune ca piata bicicletelor electrice are un mare potential si citeaza date care arata ca in 2007 s-au vandut 200.000 de biciclete electrice in Europa, iar anul trecut s-a ajuns la 700.000, din care 200.000 in Germania.

Germanii spera ca vor putea transfera bicicletei cat mai multe din plusurile pe care le are marca auto smart la partea din imagine, insa ramane de vazut daca pretul nu va fi considerat prea mare de potentialii clienti.

Bicicleta electrica smart ebike (sursa - smart)

Lasa un comentariu