Acasa Audi Frankfurt 2011: Audi prezinta si o varianta cabrio a Urban Concept, masina de oras cu doar doua locuri

Frankfurt 2011: Audi prezinta si o varianta cabrio a Urban Concept, masina de oras cu doar doua locuri

de Vlad Barza

Audi urban concept Spyder (sursa - Audi)

Audi va prezenta la salonul de la Geneva si o varianta cabrio a studiului de design Urban Concept, vehicul de doua locuri destinat condusului in oras. Audi spune ca acest concept electric este cat de usor se poate si este strict orientat catre eficienta in spatii cu trafic aglomerat. Marci precum Renault si Nissan au prezentat mici vehicule de oras, iar segmentul promite sa aduca pe viitor vanzari importante.

Versiunea Spyder a Urban Concept are carosierie din fibra de carbon si dispune de doua locuri, pasagerul stand in spatele soferului. Audi spune ca a redus la maxim greutatea vehiculului si a renuntat la lucrurile care nu erau necesare si ingreunau inutil masina.

Vehiculul este destinat aglomerarilor urbane si combina elemente de la masinile de curse, de la vehiculele recreationale si de la masinile de oras, spune constructorul.

In interior este loc pentru sofer si un pasager. Pedalele si volanul pot fi ajustate in functie de inaltimea si preferintele celui de la volan. Habitaclul este confectionat din fibra de carbon (CFRP), fiind usor si rezistent. Propulsia este asigurata de doua motoare electrice (denumite e-tron de catre Audi), alimentate de la o baterie litiu-ion.

Germanii vor aduce la jumatatea lui septembrie la Frankfurt atat versiunea hardtop a conceptului, cat si cea Spyder.

Industria auto se arata interesata de masinutele de oras cu doua locuri, exemple interesante fiind Nissan Land Glider si Renault Twizy.

Lasa un comentariu