Acasa Curiozitati Un britanic care folosea doua telefoane mobile in timp ce conducea va ramane un an fara permis

Un britanic care folosea doua telefoane mobile in timp ce conducea va ramane un an fara permis

de Vlad Barza

Volkswagen Milano Taxi Concept (sursa - 0-100.ro)

Un britanic in varsta de 34 de ani va ramane un an fara permis dupa ce a fost prins de politisti cand folosea doua telefoane mobile in timpul condusului, scrie The Guardian. La unul dintre telefoane vorbea, iar la celalalt parea sa tasteze un mesaj, insa soferul spune ca avea totusi mana stanga pe volan si nu conducea masina cu genunchii, asa cum a scris presa.

David Secker care conducea un Opel Tigra a fost oprit pe 17 mai dupa ce a fost vazut de politisti vorbind la telefonul mobil in timp ce conducea. Cand Secker a oprit, politistul l-a vazut tinand si in mana stanga un telefon, ca si cand ar fi scris un mesaj.

Politistul a trebuit sa astepte cateva minute pana cand soferul si-a terminat convorbirea telefonica, iar instanta a decis luni ca Secker va ramane un an fara permisul de conducere.

Avocatul soferului sanctionat spune ca pedeapsa este corecta, insa a precizat ca Secker nu scria un mesaj la telefonul din mana stanga, ci cauta in agenda un numar  pe care sa i-l comunice omului cu care vorbea la celalalt telefon. Avocatul spune ca Secker avea totusi mana stanga pe volan si nu conducea masina cu genunchii, asa cum au scris ziarele.

Lasa un comentariu