Acasa Saab Saab se retrage de la salonul auto de la Frankfurt

Saab se retrage de la salonul auto de la Frankfurt

de Vlad Barza

Saab PhoeniX (sursa - 0-100.ro)

Din cauza dificultatilor financiare ce par sa nu se mai termine, producatorul auto suedez Saab a decis ca nu este cazul sa participe la salonul auto de la Frankfurt care va incepe in 13 septembrie. Compania are productia oprita, nu stie daca isi poate momentan plati toti angajati si cauta cu disperare finantare, astfel ca participarea la un salon auto nu mai este o prioritate, au spus reprezentantii Saab,  citati de Automotive News.

Cei de la Saab spun ca, desi ar fi fost un lucru important prezenta la un eveniment auto atat de mare, situatia de acum nu permite asa ceva, iar resursele, putine cate sunt, pot fi folosite mult mai bine.

Productia Saab este mai mult oprita din aprilie si ar trebui sa se reia in august. Spyker, compania care detine Saab, anunta in iulie ca nu va putea plati salariile angajatilor care presteaza munca de birou fiindca banii promisi de mai multi investitori nu au ajuns la timp. Nici in iunie Saab n-a putut plati la timp salariile, insa pana la urma a gasit solutii.

Compania a produs doar cateva zile in ultimele patru luni si desi a semnat parteneriate cu mai multe companii chineze care promiteau ca vor investi si vor comanda un numar important de masini, putine lucruri s-au concretizat.

Saab este presata si de creditorii nerabdatori sa-si recupereze banii, iar luna trecuta a anuntat ca nu va putea relua productia pe 9 august, ci probabil la finalul lunii.

Lasa un comentariu