Acasa Chevrolet Frankfurt 2011: Chevrolet prezinta decapotabila Miray si camioneta Colorado Rally

Frankfurt 2011: Chevrolet prezinta decapotabila Miray si camioneta Colorado Rally

de Vlad Barza

Chevrolet Miray (sursa - Chevrolet)

Chevrolet va prezenta la salonul de la Frankfurt doua prototipuri in premiera europeana: camioaneta Colorado Rally si decapotabila Miray, modele care si-au facut debutul mondial la saloanele auto de la Buenos Aires, respectiv Seul. Colorado Rally este un pick-up cu jante de 18 inch si motor de 2,8 litri, in timp ce Miray este o decapotabila de mici dimensiuni cu fuzelaj aerodinamic ce aminteste de avioanele de lupta.

Chevrolet Miray

Decapotabila Miray si-a facut debutul mondial la salonul de la Seul, in martie, iar luna viitoare va fi prezentata in premiera europeana. Miray inseamna „viitor” in coreeana , iar masina este propulsata de doua motoare electrice montate frontal, alimentate cu o baterie de 15 kW, pentru o accelerare rapida si zero emisii de gaze in traficul urban.

Miray are un fuzelaj aerodinamic ce aminteste de avioanele de lupta moderne. Grila radiatorului dubla este flancata de farurile cu tehnologie LED, cu noile lampi diurne specifice marcii Chevrolet. Aripile fata si spate evoca modelul Chevrolet Corvette, iar spoilerele din fibra de carbon, amplasate la colturi, asigura controlul deportantei si al fluxului de aer. Vazuta de sus, cabina are o forma de diamant.

Partea laterala a caroseriei, in forma de sageata, este fabricata din material plastic armat cu fibra de carbon (CFRP) si fibre de carbon.

Prototipul are jante sport de 20 inch in fata, si de 21 inch in spate.

Interiorul prototipului Miray este caracterizat de un amestec de aluminiu slefuit, piele naturala, material textil de culoare alba si suprafete cu aspect de metal lichid.

Pentru afisarea informatiilor este utilizata retroproiectarea pe panoul de instrumente. Informatiile afisate in fata soferului au fost grupate in trei zone, fapt care elimina incarcarea inutila a campului vizual si ii permite acestuia sa se concentreze asupra senzatiilor din timpul conducerii.

Sistemul de propulsie „pe jumatate electric” al prototipului Miray, amplasat in cea mai mare parte in spatiul din spatele si de sub sofer este compus din doua motoare electrice de 15 kW care sunt alimentate de o baterie litiu-ion de 1,6 kWh, care este reincarcata prin utilizarea energiei de franare regenerativa. Tractiunea poate fi comutata intre rotile din fata si cele din spate.

Masina dispune si de un motor supraalimentat, cu cilindree de 1,5 litri si patru cilindri, montat in spatele postului de conducere.

Chevrolet Colorado Rally

Prototipul Colorado Rally cu tractiune integrala si cabina dubla, prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto International de la Buenos Aires dispune de jante de 18 inch, din aluminiu, cu pneuri adaptate deplasarilor de teren acoperit cu noroi si amortizoare specifice autovehiculelor de curse,

Rally este a doua versiune a camionetei Colorado. Prima versiune a modelului de prezentare Colorado a fost prezentata in premiera la Salonul Auto de la Bangkok, in luna aprilie a acestui an.

Farurile de dimensiuni mari cu tehnologie LED, grila radiatorului dubla specifica marcii Chevrolet, o capota a motorului sculptata cu atentie si aripile puternice, armate cu fibra de sticla, definesc partea din fata a modelului Colorado. Cate doua lumini suplimentare, amplasate pe marginea frontala a acoperisului si pe oglinzile laterale, geamurile acrilice specifice autovehicule de curse, cu fante de aer si carligele de remorcare, fata si spate, scot in evidenta caracteristicile off-road ale autovehiculului. Prototipul Colorado Rally este propulsat de un motor turbo diesel cu o cilindree de 2,8 litri si este dotat cu doua troliuri de 5,5 CP, integrate in barele de protectie fata si spate.

Interiorul este dominat de o culoare de cenusiu inchis, care contrasteaza placut cu vopseaua argintie a celulei de siguranta a cabinei si detaliile metalizate. Scaunele sunt tapitate cu neopren si au cusaturi de culoare portocalie, iar partea superioara a panoului de instrumente este imbracata in piele texturata.

Un volan performant, creat pentru manevre agresive, asista soferul la deplasarea pe teren accidentat. Acesta este prevazut cu LED-uri integrate, care functioneaza ca un tahometru cu afisare rapida.

Masina are si un sistem specific pentru stingerea incendiilor.

Chevrolet Colorado Rally (sursa - Chevrolet)

Lasa un comentariu