Acasa Anvelope Goodyear lucreaza la tehnologia care permite pnerurilor sa se umfle singure

Goodyear lucreaza la tehnologia care permite pnerurilor sa se umfle singure

de Vlad Barza

Anvelopa Goodyear - (sursa - Goodyear)

Producatorul american de anvelope Goodyear a anuntat ca dezvolta o tehnologie care va permite pneurilor sa se umfle automat cand presiunea din roata scade sub nivelul normal. Compania nu a precizat cand va intra pe piata tehnologia, insa a explicat faptul ca anvelopa se va umfla datorita unei pompe extrem de mici care va fi integrata in ea.

Goodyear spune ca tehnologia numita Air Maintenance Technology (AMT) va permite ca presiunea din pneuri sa ramana la niveluri normale mereu, iar daca scade, pneul se va umfla automat fara a fi nevoie de interventie din afara.

„Un pneu care sa-si mentina singur nivelul optim de umflare este un lucru pe care soferii si l-au dorit de ani buni. Goodyear a acceptat provocarea, iar progresul facut este foarte incurajator”, a spus intr-un comunicat, Jean-Claude Kim, vicepresedinte al Goodyear. El a adaugat ca tehnolgia este atat de importanta incat pe viitor ne vom intreba cum am putut trai fara ea.

Practic, in pneu va fi integrata o pompa miniaturala care, cand va detecta ca presiunea e sub nivelul normal, va umfla roata automat.

„Chiar daca tehnolgia este complexa, ideea din spatele ei este simpla si isi va lua energia de la pneu in timp ce acesta ruleaza pe sosea”, a mai spus reprezentantul Goodyear.

Compania nu a anuntat cand va ajunge tehnolgia pe piata, insa a precizat ca cercetarile se desfasoara intr-un ritm accelerat fiindca s-a primit un grant de 1,5 milioane dolari de la autoritatile SUA pentru aplicarea tehnologiei AMT la camioane. In plus, compania a solcitat luna trecuta si a primit un grant de la guvernul din Luxemburg tot pentru dezvoltarea AMT. Goodyear are un centru de cercetare in micul stat central-european.

Lasa un comentariu