Acasa Industrie Furnizorul american de componente auto Cooper Standard deschide o fabrica in Romania, pentru Ford

Furnizorul american de componente auto Cooper Standard deschide o fabrica in Romania, pentru Ford

de Adrian Mitrea

Lucrator la Cooper Standard (sursa - Cooper Standard)

Furnizorul american de componente auto Cooper Standard a anuntat ca va construi o fabrica in Romania, la Craiova, pentru a deservi Ford. Cand va fi complet operationala, uzina va avea 150 de angajati, a anuntat compania.

Fabrica Cooper Standard de la Craiova va produce sisteme de etansare si gestionare a lichidelor.

Compania are sediul central in Novi, Michigan, Statele Unite ale Americii (SUA). Pentru Cooper Standard lucreaza circa 21.000 de oameni la nivel mondial, in cele 19 tari in care firma are activitati.

Ford a decis sa mute productia Ford Transit Connect din Romania in Spania, iar alaturi de modelul B-Max care va fi construit exclusiv la noi in tara va intra in productie un nou model de mici dimensiuni (clasa B), in loc de Transit Connect.

click aici pentru galeria foto cu Ford B-Max

Pe larg despre reorganizarea uzinelor Ford din Europa si despre ce noutati pregateste Ford pentru urmatorii ani poti citi aici. Ford B-Max a fost prezentat sub forma de concept aproape gata de productie in martie 2011, la Salonul Auto de la Geneva. Detalii despre inovatiile cu care vine Ford B-Max poti citi aici.

Primul Ford construit la Craiova vede lumina reflectoare in toamna, la Salonul International Auto de la Frankfurt, alaturi de alte trei noutati.

Ford a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro, iar ulterior participatia a crescut la aproape 100%. Documentele finale au fost semnate in martie 2008.

Venirea Ford la Craiova a atras pana acum in regiune investitii de circa 100 milioane euro, din partea a 7-8 furnizori de componente auto, potrivit estimarilor 0-100.ro.

Lasa un comentariu