Acasa Industrie VIDEO: Polonezii de la Arrinera au scos la plimbare prima lor masina, cu design inspirat de Lamborghini si motor GM

VIDEO: Polonezii de la Arrinera au scos la plimbare prima lor masina, cu design inspirat de Lamborghini si motor GM

de Adrian Mitrea

Arrinera (sursa - Arrinera Automotive)

Polonia nu are o marca proprie de automobile, dar este un centru important de productie pentru marci precum Opel si Fiat, iar aparuta din neant este compania Arrinera Automotive, care a prezentat recent primul sau automobil – o masina sport extrema cu design ce aminteste de Lamborghini si care ascunde sub capota un motor V8 preluat de la General Motors (GM).

Pretul masinii nu a fost comunicat deocamdata si nu este clar ce vor sa faca polonezii cu aceasta masina, pe o piata a marcilor exclusiviste foarte pretentioasa.

Potrivit declaratiilor oficialilor Arrinera, masina trebuie sa ajunga in productia de serie si ar putea da nastere chiar si unei versiuni decapotabile. Ca si in cazul altor proiecte similare, primul si singurul model Arrinera Automotive are mari sanse sa fie produs intr-o serie foarte restransa, clientii fiind, evident, excentrici si cu dare de mana.

Masina este propulsata de un motor V8 de 6,2 litri, de origine GM (Corvette ZR1), ce livreaza 476 kW/649 Cai Putere (CP) si un cuplu de 819 Newton-metru (Nm). Timpii de accelerare de la 0 la 100 km/h nu au fost comunicati.

Caroseria este fabricata in mare parte din fibra de carbon, intarita cu kevlar, iar franele sunt ceramice. Arrinera Automotive spune ca intr-o exploatare normala franele pot rezista fara intretinere 300.000 km.

O caracteristica tehnlogica importanta o reprezinta camera video cu infrarosu de la bord, capabila sa monitorizeze mediul inconjurator pe sute de metri distanta in fata, pentru a putea detecta fiintele vii si alte obstacole pe care soferul le-ar putea intalni.

In dezvoltarea acestei super masini poloneze este implicat Lee Noble, celebru inginer britanic si antreprenor auto, care si-a lasat amprenta asupra unor masini foarte apreciate de cunoscatori, precum Nissan GT-R, Ascari Ecosse si Rossion Q1.

Lasa un comentariu