Acasa Foto FOTO: Mazda a prezentat SUV-ul compact CX-5, rival pentru Volkswagen Tiguan

FOTO: Mazda a prezentat SUV-ul compact CX-5, rival pentru Volkswagen Tiguan

de Adrian Mitrea

Mazda CX-5 (sursa - Mazda)

Mazda a prezentat primele fotografii cu SUV-ul compact CX-5 pe care-l va dezvalui fizic publicului larg, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie). Acest model este, dealtfel, si singurul automobil complet nou cu care vine Mazda la Salon, dar pe langa acesta constructorul auto nipon va expune si cele mai noi tehnologii ale marcii, precum si o versiune restilizata a compactei Mazda3 (premiera europeana).

Masina afiseaza limbajul estetic Kodo – Soul of Motion (Sufletul Miscarii). De asemenea, CX-5 este primul model Mazda care adopta ansamblul de tehnologii SkyActiv menite sa reduca consumul de carburant si emisiile poluante. Lansarea pe majoritatea pietelor va avea loc dupa Salon si pana in prima parte a anului 2012.

click aici pentru galeria foto

Mazda CX-5 va putea fi echipat fie cu un motor pe benzina de 2 litri (SkyActiv-G), fie cu unul turbo diesel de 2,2 litri (SkyActiv-D). Aceste doua motoare vor avea fiecare cate doua versiuni de putere.

SUV-ul compact Mazda CX-5 va rivaliza pe piata cu modele precum Volkswagen Tiguan si Ford Kuga. CX-5 se trage din conceptul Minagi (Geneva 2011) si este fratele mai mic al lui CX-7 si dupa lansare devine cel mai mic crossover al din gama Mazda.

La standul Mazda vor mai fi expuse si transmisia manuala SkyActiv-MT si cutia de viteze automata SkyActiv-D.

Lasa un comentariu