Acasa Piata Auto Productia mondiala de Duster va ajunge la 400.000 de unitati in 2013

Productia mondiala de Duster va ajunge la 400.000 de unitati in 2013

de Vlad Barza

Renault Duster pentru Brazilia si Argentina (sursa - Renault)
Renault Duster pentru Brazilia si Argentina (sursa - Renault)

Grupul Renault va produce anul acesta circa 160.000 de masini Duster, iar introducerea modelului in productie in tari precum Rusia si India va duce productia anuala a SUV-ului la 400.000 de unitati in 2013, scrie The Wall Street Journal. Carlos Tavares, al doilea om ca importanta in Renault, spune ca Duster aduce marja de profit de peste 10% si adauga ca Renault a avut probleme cu productia, in special din cauza cutremurului din Japonia, dar acum investeste pentru a recupera.

Renault a anuntat joi rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea in care vanzarile au avansat cu 7,7%, spre 21,1 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 51%, spre 1,25 miliarde euro.

Renault estimeaza ca a pierdut 150 milioane euro din cauza cutremurului din Japonia si a produs cu 50.000 de masini mai putin. Compania mai spune ca a fost afectata si de cresterea preturilor materiilor prime, insa estimeaza ca productia va ajunge la 3,2 milioane unitati in 2012, fata de 2,7 milioane anul trecut.

Cresterea productiei se va datora in mare masura extinderii capacitatilor de productie pentru Duster care va fi fabricat in mai multe uzine, printre care Rusia, Brazilia si India. Dacia a produs 89.000 de masini Duster la Mioveni in prima parte a anului, estimarile sunt ca se va trece de 160.000 anul acesta si ca se va ajunge la 400.000 in 2013.

Carlos Tavares, cel care de cateva luni ocupa functia de director operational al Renault, spune ca grupul a avut un management defectuos al capacitatilor de productie in timpul crizei in sensul ca s-a investit putin si productia nu ar fi putut fi crescuta rapid in cazul in care piata ar fi urcat brusc. Tocmai de aceea, Renault va mai investi in cresterea capacitatilor de productie in special in Rusia si Maroc, mizand pe cererea pentru Dacia.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre