Acasa MINI Urmatoarea generatie de automobile MINI este conceputa pentru a putea include zece modele diferite

Urmatoarea generatie de automobile MINI este conceputa pentru a putea include zece modele diferite

de Adrian Mitrea

MINI Countryman (sursa - 0-100.ro)

Urmatoarea generatie de automobile MINI, asteptata sa debuteze pe piata in 2013, va fi construita pe o noua platforma, denumita UKL1, care poate suporta construirea a zece modele diferite, scrie autocar.co.uk. De la un singur model in gama in anii 2000, cand a fost cumparata de Grupul BMW, marca britanica MINI ajunge astfel sa includa o gama completa de automobile de nisa.

Noua platforma UKL1 va avea doua variante de lungime pentru ampatament, lucru ce permite diferentierea mai clara intre modele si extinderea gamei.

MINI are in prezent patru modele diferite: MINI, MINI Clubman, MINI Cabrio si MINI Countryman.

Urmeaza sa fie lansate doua noi modele: MINI Coupe si o varianta decapotabila a acestuia, denumita MINI Roadster.

Este asteptata pe piata si o varianta de caroserie cu trei usi a lui MINI Countryman, anticipata de conceptul Paceman, precum si o reinterpretare a clasicului MINI, prefigurata de conceptul Rocketman.

Asadar, este vorba despre o gama previzibila formata din maximum opt modele. Bursa zvonurilor indica faptul ca MINI ar putea lansa si o masina de familie (monovolum).

Primul model construit pe noua platforma UJL1 va fi lansat in 2013 si va fi versiunea cu trei usi a MINI, potrivit publicatiei citate.

0-100.ro a testat MINI Countryman. Poti citi testul complet aici sau urmari doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu