Acasa Citroen Reuniune cu peste 6.000 de exemplare din cel mai emblematic model Citroen, 2CV

Reuniune cu peste 6.000 de exemplare din cel mai emblematic model Citroen, 2CV

de Adrian Mitrea

Prototip Citroen 2CV de dinaintea celui De-al Doilea Razboi Mondia (sursa - Citroen)

Membri ai doua cluburi dedicate celui mai emblematic automobil Citroen, 2CV, se reunesc in perioada 26-31 iulie in Franta, iar organizatorii se asteapta sa adune un numar record de peste 6.000 de masini.

Aceasta reuniune de amploare, numita „Amis de la 2CV” (Prietenii 2CV) se face o data la doi ani, iar editia din acest an va a 19-a.

Vor participa posesori si fani din toata lumea, spatiul dedicat eventimentului avand 60 de hectare (in centrul Frantei, langa Salbris).

Dezvoltat initial in anii ’30, Citroen 2CV a avut un debut pe piata mult intarziat de Al doilea Razboi Mondial. Primele 250 de prototipuri ale masinii au fost aproape toate distruse pentru ca inamicii sa nu puna mana pe ele. Trei au fost ascunse si bine pastrat, iar un al patrulea a fost ascuns si pastrat de Michelin.

Citroen 2CV de serie a debutat in fata publicului larg la Salonul Auto de la Paris din 1948, iar pana la sfarsitul carierei sale, in 1990, a fost comercializat in peste cinci milioane de exemplare.

La eveniment Citroen va expune si conceptul REVOLTe, vazut ca simbol al unei iminente renasteri a legendarului 2CV. Citroen REVOLTe a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu