Acasa BMW VIDEO: Primul BMW electric nu poate fi cumparat, dar poate fi inchiriat pentru 499 dolari/luna

VIDEO: Primul BMW electric nu poate fi cumparat, dar poate fi inchiriat pentru 499 dolari/luna

de Adrian Mitrea

BMW ActiveE (sursa - BMW)

Primul automobil electric ce poarta sigla BMW este derivat din Seria 1 si se numeste ActiveE. Productia a inceput fara prea mare tam-tam la sfarsitul anului trecut, iar acum a venit si vremea primelor livrari. Automobilul nu are un pret de catalog, insa in SUA poate fi inchiriat cu 499 dolari pe luna, in baza unui contract pe 24 de luni si in schimbul achitarii unei sume de 2.250 dolari in momentul semnarii documentelor de predare-primire, scrie autoblog.com.

Deci la finalul contractului BMW va fi primit 14.226 dolari si informatii pretioase despre comportamentul masinii si al oamenilor, iar posesorii temporari vor avea parte de exclusivitate si costuri de utilizare a unui automobil reduse cu mai mult de jumatate. Preturile pentru Europa nu au fost inca anuntate.

Masina va ajunge la clienti din Europa, America de Nord si Asia pana la sfarsitul acestui an. Lucrurile se misca mai greu decat in cazul unei masini destinate productiei in masa, asta pentru ca BMW ActiveE este un automobil experimental care este produs intr-un numar limitat de exemplare.

Masina se trage din conceptul cu acelasi nume, prezentat in decembrie 2009, anuntand inca de pe atunci ambitiile BMW concretizate acum.

click aici pentru galeria foto

In cadrul strategiei BMW EfficientDynamics, automobilul electric are un rol primordial pe drumul spre solutii cu zero emisii de esapament. In premiera, in cadrul unui program de teste cu un numar selectat de clienti, BMW ActiveE va oferi o imagine asupra viziunii BMW pentru solutiile electrice de mobilitate si un nou pas in realizarea lansarea primului automobil electric BMW destinat maselor, denumit i3.

Zero emisii, patru scaune si un sentiment sportiv specific marcii – acestea sunt principalele atuuri pe care le are BMW ActiveE.

Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9 secunde si furnizeaza o putere de 125 kW/170 Cai Putere, in timp ce cuplul maxim este de 250 Nm. Automobilul beneficiaza de dinamismul si agilitatea unui BMW, de la primul moment al apasarii pedalei de acceleratie, de la cea mai mica turatie a motorului, un element specific propulsoarelor electrice. In situatiile din traficul cotidian, unitatea de stocare nou dezvoltata, cu acumulator litiu-ion, asigura o autonomie de aproximativ 160 km.

La fel ca MINI E, BMW ActiveE este un automobil transformat, un vehicul electric bazat pe caroseria unui model cu motor cu ardere interna. Totusi, la BMW ActiveE, toate componentele transmisiei electrice (unitatea de stocare a energiei, motorul electric si electronica de control) au fost integrate intr-o caroserie de automobil pentru care toate acestea nu au fost niciodata destinate, iar acest lucru a fost reusit fara nici o pierdere de spatiu sau de confort interior. BMW ActiveE este primul automobil electric produs de BMW Group care ofera patru locuri complete si un portbagaj al carui volum ajunge la 200 litri. MINI E are doar doua locuri.

BMW ActiveE integreaza versiuni de preproductie ale transmisiei si unitatii de stocare a energiei de la viitorul BMW i3 – unele cu geometrie identica, altele similare – intr-un vehicul cu un concept complet diferit, aceasta pentru a testa, in premiera, aceste componente pe sosea. In afara de o mica priza de aer pe capota si un portbagaj de dimensiuni mai mici, nu exista diferenta notabile fata de versiunile cu motoare cu combustie interna ale BMW Seria 1 Coupe.

Lasa un comentariu