Acasa Piata Auto Programul „Rabla” pentru tractoare e gata de start, tine pana la sfarsitul lui 2013, iar prima de casare este de pana la 4.000 euro

Programul „Rabla” pentru tractoare e gata de start, tine pana la sfarsitul lui 2013, iar prima de casare este de pana la 4.000 euro

de Adrian Mitrea

New Holland T6000 (sursa - newhollandromania.ro)

Proprietarii de tractoare sau masini agricole autopropulsate care inlocuiesc un vehicul vechi cu unul nou vor putea beneficia de o prima de casare de pana la 17.000 lei (aproximativ 4.000 euro), dar nu mai mult de 40% din pretul de achizitie fara TVA al unui tractor nou sau masini agricole autopropulsate noi, a anuntat Ministerul Mediului. Fondurile totale sunt de 51 milioane lei (circa 12 milioane euro) si ajung pentru a stimula achizitia a cel putin 3.000 de vehicule noi pana la finele anului 2013, cand se incheie Programul.

Anuntul Ministerului Mediului vine la zece zile dupa ce Comisia Europeana a aprobat (in data de 8 iulie 2011) solicitarea Romaniei de a acorda un ajutor de stat pentru innoirea parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate.

Potrivit proiectului Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, acest sprijin financiar se poate acordaproducatorilor agricoli care detin in proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate/inregistrate pe numele lor:

  • persoane fizice si mostenitorii acestora, precum si persoane fizice autorizate;
  • intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit O.U.G. nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate;
  • intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor, alte evidente funciare, care exploateaza terenuri agricole si/sau detin, cresc ori exploateaza animale, dupa caz, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei agricole primare.

Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se desfasoara pana la finele anului 2013 si va fi finantat dintr-un buget de 51.000.000 lei (aproximativ 12 milioane euro), spune Ministerul.

Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se afla in curs de realizare, iar dupa publicarea ordinului de ministru pentru aprobarea acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Administratia Fondului pentru Mediu va organiza sesiunea de inscriere in vederea validarii producatorilor de tractoare si/sau masini agricole autopropulsate.

Lista producatorilor validati in Program se va publica pe pagina de internet a Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro). Din acel moment, proprietarii de tractoare sau masini agricole autopropulsate uzate se pot adresa producatorilor validati in program. Dupa obtinerea de la producatorii validati a notelor de inscriere in program, solicitantii vor depune la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu cererile de finantare insotite de documentele prevazute in Ghidul de finantare a Programului.

Lasa un comentariu