Acasa Piata Auto Partenerul cu care Renault voia sa construiasca masina de 2.500 dolari s-a retras din proiect

Partenerul cu care Renault voia sa construiasca masina de 2.500 dolari s-a retras din proiect

de Vlad Barza

Logo Renault (sursa - Renault)

Compania indiana Bajaj s-a retras din proiectul de constructie a unei masini de 2.500 de dolari care sa concureze cu Tata Nano, cea mai ieftina masina din lume. In 2009 Bajaj si Renault anuntau ca pana in 2012 micul vehicul va fi pe piata, insa pana la urma s-a ajuns la parerea ca un astfel de automobil nu este viabil, scrie AFP, citandu-l pe seful Bajaj Auto.

Bajaj Auto construieste motociclete si vehicule cu trei roti, iar in 2009 a semnat un acord cu Renault si urma sa construiasca un rival pentru Tata Nano. Designul, conceptia si productia masinutei urmau sa fie realizate de Bajaj cu sprijinul Renault, iar francezii trebuiau sa aiba un rol predominant in marketing si distributie.

Totusi, directori ai Renualt declarau recent ca e un semn de intrebare daca masina va avea „ADN Renault”, iar Rajiv Bajaj, seful companiei indiene, a declarat ca nu va intra intr-un segment cu marje de profit slabe pentru ca nu vrea sa piarda bani si nici nu crede ca proiectul este viabil. El a mai spus ca seful Renault-Nissan ii impartaseste parerea privind lipsa de viabilitate a proeictului.

Tata Nano este in prezent cea mai iefina masina  din lume, cu preturi intre 2.700 si 3.800 dolari. Bajaj a spus ca are de gand sa lanseze un vehicul utilitar ieftin care sa fie vandut in tari precum Banghladesh si Sri Lanka. Indienii spera ca Renault va fi interesata de proiect si vor dori sa ia parte la el.

Lasa un comentariu