Acasa Opel Opel a prezentat noua generatie a modelului Combo, derivat din Fiat Doblo, care vine in Romania in 2012

Opel a prezentat noua generatie a modelului Combo, derivat din Fiat Doblo, care vine in Romania in 2012

de Adrian Mitrea

Opel Combo 2012 (sursa - Opel)

Opel a prezentat noua generatie a modelului Combo, derivat din Fiat Doblo, masina ce are doua tipuri de caroserie. Este vorba despre o versiune pentru pasageri, intr-o configuratie cu 5 sau 7 locuri si despre o varianta furgon, cu doua tipuri de ampatament si inaltime diferita a vehiculului, a anuntat Opel. Noul Opel Combo vine cu o gama de cinci motorizari, din februarie 2012.

Versiunea panel van este disponibila cu doua variante de ampatament, 2.755 mm sau 3.105 mm, ce confera o lungime totala a autovehiculului de 4,39 metri, respectiv 4,74 metri, precum si doua inaltimi ale autovehiculului, de 1,85 metri sau 2,10 metri.

Masina poate avea un volum de incarcare de pana la 4.600 litri (3.800 litri pentru varianta cu ampatament scurt) si are o sarcina utila de pana la o tona.

Pentru a asigura accesul usor la spatiul de marfa, variantele de furgon pot fi comandate optional cu una sau doua usi glisante. Versiunea de autoturism este dotata standard cu doua usi glisante si hayon. Sunt disponibile, de asemenea, usi duble, asimetrice. Pentru unele configuratii de panel van, poate fi instalata o trapa suplimentara in partea din spate a acoperisului, pentru transportul scarilor, de exemplu.

Noul Opel Combo va putea fi comandat cu cinci motorizari, dintre care patru turbo diesel si unul pe benzina:

  • 1,3 litri CDTI (turbo diesel) de 90 Cai Putere (CP)
  • 1,6 litri CDTI (turbo diesel) de 90 CP
  • 1,6 litri CDTI (turbo diesel) de 105 CP
  • 2 litri CDTI (turbo diesel) de 135 CP
  • 1,4 litri (benzina, aspirat) de 95 CP

Motoarele pe benzina si varianta diesel de 1,3 litri CDTI sunt dotate cu o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza, iar unitatile CDTI mai puternice sunt prevazute cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza.

Toate sistemele de propulsie sunt disponibile optional cu functia Start&Stop, care reduce suplimentar consumul de carburant si nivelul emisiilor poluante prin oprirea automata a motorului in aglomeratie sau la semafor, pornirea facandu-se tot automat la apasarea pedalei de ambreiaj (deci atunci cand soferul intentioneaza sa puna masina in miscare).

Varianta de baza a noii generatii Combo include echipamente standard cum ar fi inchiderea centralizata, servodirectia, coloana de directie reglabila in inaltime si adancime, geamurile cu actionare electrica si scaunul soferului reglabil in patru directii (optional este disponibila si posibilitatea reglarii in inaltime), precum si un airbag pentru sofer, sistem de franare cu ABS si un kit pentru repararea pneurilor.

Varianta de autoturism Combo este disponibila in versiunile de echipare Essentia, Enjoy sau Cosmo. Printre dotarile optionale se numara telecomanda pentru inchiderea centralizata, geamurile spate cu actionare electrica si airbaguri laterale in fata.

Opel ofera gama de modele Combo inca din anul 1985, iar generatia actuala este prezenta pe piata din 2001.

0-100.ro a testat Fiat Doblo (Panorama, varianta de pasageri) din care deriva noul Opel Combo. Poti citi testul complet aici sau vedea doar varianta video (mai scurta) mai jos.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu