Acasa Foto VIDEO, FOTO: Renault va prezenta la toamna utilitara electrica Frendzy

VIDEO, FOTO: Renault va prezenta la toamna utilitara electrica Frendzy

de Vlad Barza

Renault Frendzy (sursa - Renault)

Renault a prezentat un scurt clip cu conceptul Frendzy, vehicul utilitar compact pe care compania il va prezenta in toamna la salonul de la Frankfurt. UPDATE: Este al patrulea concept pe care Laurens van den Acker il creeaza ca parte a strategiei de relansare a designului Renault. Frendzy poate fi utilizata atat pentru mersul la lucru, cat si pentru iesirile cu familia. Conceptul dispune de un LCD de 37 inch in loc de geam spate si are un interior versatil cu multe spatii de depozitare.

Masina compacta are 4,09 metri lungime, dispune de un motor electric  de 60 CP (44 kw), iar viteza maxima ce poate fi atinsa este 130 km/h . Din filmulet se vede clar ca avem de-a face cu un concept fiindca exista o serie de detalii care nu s-ar putea regasi pe o masina de serie, cum ar fi un panou LCD de 37 inch in loc de geam spate.

click aici pentru galeria foto

Renault prezinta vehiculul ca fiind unul multitalent: potrivit atat pentru iesirile cu familia, cat si pentru mersul la lucru. Masina cantareste 1.420 kg, iar capacitatea de incarcare este 2.250 litri.  Francezii prezinta Frendzy ca fiind „un birou pe roti” si exemplifica acest lucru cu tableta BlackBerry Playbook care poate fi conectata in bord si devine parte a diverselor sisteme electronice ale masinii.

Conceptul este al patrulea pe care Laurens van den Acker, seful de design al Renault, l-a creat ca parte a strategiei de relansare a imaginii marcii la partea de design. Primele trei au fost DeZir, Captur si R-Space.

Renault a prezentat in 2009 o versiune electrica a utilitarei Kangoo care se vinde in prezent in Europa.

Cum vede Renault designul viitoarelor sale modele, puteti citi aici.

Renault Frendzy (sursa - Renault)

Lasa un comentariu