Acasa Romania Laszlo Borbely vrea ca Parlamentul sa aprobe, prin procedura de urgenta, legea privind modificarea taxei auto

Laszlo Borbely vrea ca Parlamentul sa aprobe, prin procedura de urgenta, legea privind modificarea taxei auto

de Vlad Barza

Laszlo Borbely (sursa - HotNews)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat joi la Targu Mures, ca proiectul de lege privind modificarea taxei de poluare va fi aprobat de Guvern in aceasta vara si apoi va fi trimis in Parlament unde sa fie discutat in regim de procedura de urgenta, noteaza Agerpres. Ministrul a precizat ca, desi se doreste discutarea legii in Parlament in regim de urgenta, nu s-a depus o solicitare pentru o sesiune extraordinara a Legislativului.

‘Nu putem prin ordonanta simpla (sa fie adoptate modificarile – n.r.) pentru ca este vorba de lege organica, deci propunem un proiect de lege in Parlament. Sper sa finalizam cat de curand proiectul, pentru ca Parlamentul e in vacanta si in procedura de urgenta cerem sa se discute in Parlament. (…) Legea trebuie adoptata mai intai in Guvern. Proiectul este pe site-ul ministerului si sper sa fie finalizat cat de curand la nivelul Guvernului. Este un comitet interministerial care a cazut de acord de principiu. Va fi adoptat de Guvern in vara aceasta’, a afirmat ministrul.

Borbely a precizat ca, desi se doreste discutarea legii in Parlament in regim de urgenta, nu s-a depus o solicitare pentru o sesiune extraordinara a Legislativului.

Proiectul noii taxe a fost publicat de Ministerul Mediului. Aici puteti citi principalele idei.

‘Se vor returna banii pentru toti cei care au platit mai mult ca urmare a acelei componente noi care ne-a obligat in urma deciziei Curtii Europene ca la prima vanzare, la masinile care sunt inmatriculate inainte de 2007, cumparatorul sa plateasca taxa de prima inmatriculare. Aceasta este pozitia ministerului’, a subliniat Borbely.

Ministrul a mai spus ca cei care au platit in plus fata de noul nivel al taxei de poluare ce urmeaza sa fie reglementat vor primi diferentele inapoi, in functie de solicitari.

Lasa un comentariu