Acasa Romania Volkswagen Golf Cabriolet a fost lansat in Romania la preturi cuprinse intre 21.056 si 26.178 euro cu TVA

Volkswagen Golf Cabriolet a fost lansat in Romania la preturi cuprinse intre 21.056 si 26.178 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf Cabriolet (sursa - Volkswagen)

Varianta decapotabila a modelului compact Volkswagen Golf este disponibila in Romania cu doua motorizari pe benzina si una diesel, la preturi cu TVA cuprinse intre 21.076 si 26.178 euro, potrivit sitului oficial al Volkswagen dedicat pietei locale. Acum Volkswagen are doua masini compacte decapotabile in gama, Golf si Eos, principala diferenta constructiva fiind aceea ca prima are un acoperis textil, iar a doua un plafon metalic.

Desi aparent un Golf Cabriolet nu se justifica, deoarece exista Eos, Volkswagen a decis totusi sa produca o versiune decapotabila a lui Golf VI, dupa o pauza de o generatie. Familia de masini Golf V nu a inclus si o decapotabila, dar modelul Eos a jucat acest rol, fiind derivat din Golf.

click aici pentru galeria foto

Preturi Volkswagen Golf Cabriolet (sursa - volkswagen.ro)Volkswagen spune ca acoperisul lui Golf Cabriolet se pliaza in 9,5 secunde.

Masina este produsa in uzina Osnabruck, din Germania, cea pe care a cumparat-o la sfarsitul anului 2009 de la carosierul Karmann. Fabrica are o capacitate de productie de 100.000 de masini pe an. In afara de Volkswagen Golf Cabriolet, la Osnabruck vor fi construite in viitor si modelele Porsche Boxster si Porsche Cayman.

In prezent in uzina lucreaza 1.250 de persoane, iar pana la finalul anului numarul angajatilor va ajunge la 1.800.

Lasa un comentariu