Acasa Curiozitati Toyota lanseaza a treia generatie Avensis in Japonia la trei ani dupa ce a inceput comercializarea in Europa

Toyota lanseaza a treia generatie Avensis in Japonia la trei ani dupa ce a inceput comercializarea in Europa

de Adrian Mitrea

Toyota Avensis break (sursa - Toyota)

Constructorul auto nipon Toyota lanseaza in a doua parte a acestui an, in tara-mama, Japonia, a treia generatie a modelului Avensis, la trei ani dupa ce masina a inceput sa fie comercializata in Europa si alte piete. In plus, unitatile Avensis care vor ajunge in Japonia nu vor fi produse local, ci importate din Marea Britanie, unde se afla singura uzina care produce acest model si il livreaza in 47 de tari, a anuntat producatorul auto.

Vestea e privita cu bucurie in Marea Britanie, de autoritati si angajati, deoarece prin aceasta decizie Toyota securizeaza locurile de munca si investitiile locale. Toyota exporta circa 85% dintre masinile si motoarele pe care le produce in Marea Britanie, la cele doua situri de productie Burnaston si Deeside.

„(…) Vestea ca Avensis va fi exportat in Japonia este un tribut adus priceperii angajatilor, eficientei uzinelor si calitatii produselor (…)”, a declarat un inalt oficial al Toyota din Marea Britanie, intr-un comunicat de presa.

Vor fi exportate in Japonia 750 de masini pe luna, cu incepere din iulie.

Avensis se afla la a treia generatie. Prima a fost produsa intre 1997 si 2003, a doua intre 2003 si 2008, iar cea actuala, a treia, a intrat in fabricatie in 2008. Toate masinile Avensis produse vreodata sunt fabricate in Marea Britanie. In total, in lume circula peste 1,8 milioane de automobile ce poarta numele Avensis.

Lasa un comentariu