Acasa Bentley Cel mai vechi Bentley din lume va fi scos la licitatie

Cel mai vechi Bentley din lume va fi scos la licitatie

de Radu Preda

Bentley 3-Litre din 1921 (sursa - autoblog.com)

Cel mai vechi Bentley din lume, un model 3 Litre din 1921 ce are inscriptionat pe sasiu numarul 3, va fi scos la licitatie in luna august, informeaza autoblog.com. Automobilul este in stare perfecta de functionare si are toate piesele originale, cu toate ca a participat la curse o mare parte din lunga sa viata.

Primul exemplar Bentley 3 Litre nu mai exista, iar al doilea face parte din colectia producatorului. Alaturi de aceste prime doua unitati, masina cu sasiul cu numarul trei este cel mai vechi model Bentley din lume aflat pe piata.

Un automobil Bentley 3 Litre cantareste circa 1,8 tone si in pofida masei ridicate a reusit performante notabile pe circuit, reusind sa castige cursa de 24 de ore de la Le Mans in 1924.

Masina este echipata cu un motor pe benzina cu patru cilindri in linie, de 3 litri, ce dezvolta 70 Cai Putere (CP) si propulseaza vehiculul pana la o viteza maxima de 130 km/h. De la fabricatia primelor exemplare, in 1921, si pana la iesirea din productie a modelului, in 1929, au parasit linia de fabricatie mai putin de 1.600 de unitati Bentley 3 Litre si derivate din acesta.

Lasa un comentariu