Acasa Ford Ford e dispusa sa investeasca un miliard de dolari in revigorarea marcii Lincoln

Ford e dispusa sa investeasca un miliard de dolari in revigorarea marcii Lincoln

de Vlad Barza

Lincoln MKX (sursa - Lincoln)

Ford are de gand sa reinnoiasca partial sau total sapte modele ale marcii americane Lincoln si ar putea investi un miliard de dolari in incercarea de a revigora un brand aflat de multi ani in declin, scrie The Wall Street Journal. Lincoln este o marca premium pe care Ford o detine din 1922. Brandul e celebru fiindca multi presedinti SUA su folosit masini Lincoln.

WSJ citeaza dealeri ai marcii care spun ca Ford va investi un miliard de dolari in urmatorii patru ani pentru versiuni restilizate sau cu totul noi pentru sapte modele Lincoln. Estimarile arata ca Lincoln va vinde doar 78.000 de masini in SUA anul acesta, dar se doreste atingerea unui nivel de 162.000 in 2015 daca gama va fi puternic improspatata.

Marca premium a Ford a pierdut masiv teren in fata concurentei, iar acest plan este ultima incercare de a o salva. Ford a vandut in ultimii ani mai multe marci: Jaguar – Land Rover, Aston Martin si Volvo si dorinta de a se concentra pe mult mai putine lucruri.

Marca Lincoln s-a infiintat in 1917 si este in portofoliul Ford din 1922, masinile castigandu-si faima datorita faptului ca au fost utilizate de multi presedinti ai SUA.

Lasa un comentariu