Acasa Siguranta Auto Autoliv propune stalpi mai subtiri pentru parbriz, dar expandabili in caz de accident

Autoliv propune stalpi mai subtiri pentru parbriz, dar expandabili in caz de accident

de Adrian Mitrea

Stalp A expandabil (sursa - Autoliv)

Autoliv, furnizor suedez de sisteme de securitate auto, cu activitati si in Romania, a dezvoltat niste stalpi pentru parbriz (montanti A) mai usori cu 10% fata de cele mai avansate astfel de structuri metalice din prezent, dar care asigura soferului vizibilitate imbunatatita cu 25%. Acesti noi stalpi sunt expandabili in caz de accident.

Stalp A expandabil (sursa - Autoliv)Marirea suprafetei de absorbtie a impactului pentru noii montanti A se realizeaza prin utilizarea tehnologiei deja comune pentru airbag-uri – un domeniu in care Autoliv are mare expertiza.

O parte din sectiunea stalpului este impaturita si perfect etansa, iar in caz de accident o capsula cu gaz sub inalta presiune umfla montantul si-i sporeste rigiditatea cu 45%, dupa cum a reiesit din teste realizate pe masini, spune Autoliv.

Importanta montantilor parbrizului este importanta in numeroase tipuri de accidente, in special in cazul in care masina se rastoarna sau impactul frontal este deosebit de puternic.

Autoliv are 80 de facilitati de productie, 43.000 de angajati si este prezent in 29 de tari. In Romania, Autoliv activeaza din 1997, iar in prezent detine trei fabrici, la Brasov, Timisoara si Lugoj, care produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, airbag-uri si butelii cu gaz pentru declansarea lor.

Lasa un comentariu