Acasa Daimler Daimler si Renault intarzie lansarea noilor Twingo si smart pe care le dezvolta in comun

Daimler si Renault intarzie lansarea noilor Twingo si smart pe care le dezvolta in comun

de Adrian Mitrea

Sigla Renault (sursa - 0-100.ro)

Grupurile auto Daimler si Renault, care au semnat un parteneriat in aprilie 2010, vor intarzia putin lansarea noilor modele Renault Twingo si smart, ele urmand sa ajunga pe piata in 2014 in loc de 2013, scrie La Tribune, citand surse din industrie. Parte a acordului strategic, aceeasi platforma va sta la baza noului smart ForTwo, noului Renault Twingo si a unui nou model smart cu patru locuri.

„Succesorul smart ForTwo, un nou model de smart cu patru locuri (probabil noul ForFour – n.r.) si urmatoarea generatie a Renault Twingo vor fi dezvoltate plecand de la o arhitectura comuna, dezvoltata in parteneriat. Toate masinile vor fi foarte diferite in materie de design. O caracteristica principala a noii arhitecturi va fi sistemul unic de tractiune pe rotile din spate folosit de actualele masini smart”, se arata in documentele semnate in 7 aprilie 2010.

Uzina smart din Hambach, Franta, va produce modelele cu doua locuri, in timp ce uzina Renault Novo Mesto din Slovenia (unde este fabricat in prezent Twingo – n.r.) va servi ca centru de productie pentru masinile smart cu patru locuri. Chiar de la lansarea pe piata, modelele dezvoltate in parteneriat de catre Renault-Nissan si Daimler vor fi disponibile si in variante electrice.

Renault si Daimler coopereaza, de asemenea, pentru dezvoltarea de noi motoare pe benzina si diesel. Cooperarea la nivelul motorizarilor va fi condusa de principii clare ce au menirea sa pastreze caracteristicile fiecarei marci. In acelasi timp, va fi adoptata o strategie drastica de cost. In primul rand este vorba de un grad ridicat de standardizare al componentelor nerelevante pentru fiecare marca, cu consecinte directe asupra reducerii costurilor. In al doilea rand, vor fi utilizate pachete de tehnologii specifice fiecarei marci pentru o distinctie clara intre ele, scrie in parteneriatul semnat anul trecut.

Lasa un comentariu