Acasa Opel Primul indiciu despre cum va arata noua decapotabila Opel Astra

Primul indiciu despre cum va arata noua decapotabila Opel Astra

de Adrian Mitrea

Opel Astra decapotabila (sursa - autocar.co.uk)

Seful de design al Opel, Mark Adams, a publicat prima fotografie care ofera primele indicii despre cum va arata versiunea decapotabila a modelului Astra, asteptata pe piata in 2013. Conform unor zvonuri mai vechi, Astra decapotabila ar urma sa aiba un acoperis din material textil, asemenea rivalului Volkswagen Golf Cabriolet, Opel renuntand la solutia tehnica constructiva cu plafon metalic. Aceasta prima fotografie pare sa confirme zvonurile.

Noul model decapotabil va veni sa umple locul lasat liber de Astra TwinTop, automobil decapotabil cu acoperis metalic la care Opel a renuntat anul trecut.

„Nu te gandi ca este un inlocuitor direct pentru Astra TwinTop pentru ca va transmite o senzatie superioara, ceva ce n-a transmis Astra pana acum. Vreau ca acea masina (decapotabila din 2013 – n.r.) sa reflecte ambitiile si adevaratele valori Opel”, spunea Adams despre decapotabila Astra, intr-un interviu acordat 0-100.ro in martie.

Noua decapotabila Astra face parte din planul de investitii de 11 miliarde euro, anuntat cu mai bine de un an in urma, si vine dupa produse de succes precum Insignia, Astra si Meriva. In toamna acestui an Opel va lansa si noua generatie Zafira, precum si masina electrica cu generator pe benzina Ampera.

Ca urmare a unui parteneriat dintre management si reprezentantii angajatilor din timpul restructurarilor de la fabrica Gliwice din Polonia, modelul decapotabil va fi construit in aceasta uzina, alaturi de actualul model Astra cu cinci usi.

Pe langa noua decapotabila, in 2013 isi va mai face debutul pe piata si un mic automobil de oras. Inainte de acestea doua, in 2012, Opel va mai lansa si un SUV de oras.

Lasa un comentariu