Acasa Ford Ford vrea sa-si majoreze vanzarile globale cu 50% pana in 2015. Ponderea masinilor mici va creste

Ford vrea sa-si majoreze vanzarile globale cu 50% pana in 2015. Ponderea masinilor mici va creste

de Adrian Mitrea

Sigla Ford (sursa - Ford)

Ford vrea sa-si creasca vanzarile globale cu 50% pana in 2015, de la 5,3 milioane masini livrate in 2010 la circa opt milioane de autovehicule, a anuntat compania americana. Ponderea masinilor mici in totalul vanzarilor va creste de la 48% in prezent la circa 55% in 2020.

In planurile dezvaluite actionarilor, compania se angajeaza sa accelereze dezvoltarea de produse cerute de clienti.

Ford crede ca pana in 2020 circa 32% din vanzari vor veni din regiunea Asia Pacific Africa, urmand ca aceasta sa reprezinte astfel mai mult decat dublu fata de ce se intampla in prezent.

Compania se asteapta ca sase milioane dintre masinile comercializate in 2015, sau 75% din vanzari, sa fie bazate pe cinci platforme ale marcii: B,C, C/D, platforma de vehicule comerciale si cea din care se desprind pick-up-urile compacte.

Pentru pietele emergente Ford vrea sa ofere masini special adaptate, cu dotari mai putine, putand astfel sa reduca pretul cu 1.000 pana la 2.000 dolari, in functie de marimea masinii si de tehnologiile de pe ea.

Ford a avut in 2010 cel mai mare profit din ultimii 11 ani, iar compania pare sa se revigoreze puternic dupa ce a vandut marcile premium Volvo, Jaguar si Land Rover in ultimii ani. Ford estimeaza ca masinile hibride si electrice vor reprezenta un sfert din vanzari pana in 2020, iar planul de produs include lansari importante precum B-Max si inlocuitorul SUV-ului compact Kuga, anticipat de conceptul Vertrek.

Lasa un comentariu