Acasa Ford Ford va construi sase modele auto cu un partener local in Rusia

Ford va construi sase modele auto cu un partener local in Rusia

de Vlad Barza

Vladimir Putin, discutand cu seful Ford Europa, Stephen Odell (sursa - Reuters)

Ford a semnat formarea unei companii mixte cu Sollers, al doilea mare constructor auto rus, iar in cativa ani productia comuna ar putea ajunge la 350.000 unitati din sase modele ale marcii americane, scrie Bloomberg. Sollers a rupt in februarie un parteneriat pe care il avea cu Fiat si a decis sa mearga cu Ford, cele doua companii urmand sa primeasca un imprumut de peste un miliard de dolari pentru proiect.

Ford a fost primul producator strain care acum noua ani a inceput sa faca masini in Rusia, iar capacitatea uzinei de la St Petersburg este de 125.000 de masini/an din modelele Mondeo si Focus. Cu Sollers, Ford vrea sa ajunga sa faca 350.000 masini/an cu un total de sase modele printre care Mondeo, Focus si Transit.

Capacitatea maxima ar trebui atinsa in 2014, iar intre 2012 si 2014 ar trebui lansate celelalte trei modele noi in afara de cele enumerate mai sus. Cele doua companii au primit si un imprumut de 1,4 miliarde dolari de la Banca Rusa de Dezvoltare (VEB) pentru proiect.

Sollers este al doilea mare producator auto rus (dupa AvtoVaz – Lada), iar anul trecut a construit circa 100.000 de automobile.

Vanzarile de masini noi in Rusia vor trece de 2,3 milioane unitati anul acesta, iar Stephen Odell, seful Ford Europa, estimeaza ca se va ajunge la patru milioane masini la mijlocul deceniului.

Lasa un comentariu