Acasa Foto VIDEO, FOTO: Opel a inceput sa preia comenzi pentru noua Astra GTC si a anuntat detaliile tehnologice ale masinii

VIDEO, FOTO: Opel a inceput sa preia comenzi pentru noua Astra GTC si a anuntat detaliile tehnologice ale masinii

de Adrian Mitrea

Noul Opel Astra GTC (sursa - Opel)

Opel a inceput sa preia comenzi pentru a doua generatie Astra GTC, varianta de caroserie cu trei usi a modelului compact Astra, livrarile urmand sa fie onorate in toamna. Masina are modificari substantiale fata de versiunea cu cinci usi si vine pentru inceput cu o motorizare turbo diesel si trei propulsoare pe benzina, unul aspirat si doua turbo. O varianta OPC a Astra GTC, de inalta performanta, va fi lansata in 2012.

Pentru inceput masina poate fi comandata in anumite tari, iar pana in toamna va putea fi comandata peste tot in Europa.

La nivel estetic, noul Opel Astra GTC nu are niciun reper exterior comun cu celelalte modele din gama Astra, cu exceptia carcasei oglinzilor retrovizoare exterioare si a antenei. Sase dintre cele sapte modele de jante de 17-20 inch oferite sunt disponibile doar pentru GTC, a anuntat Opel.

click aici pentru galeria foto

Sasiul mecatronic al Astra GTC include o arhitectura exclusivista, de inalta tehnologie a suspensiei fata, similara celei din dotarea modelului Insignia OPC, pentru o manevrabilitate imbunatatita si o preciza sporita. Spre deosebire de modelul Astra cu cinci usi, garda la sol a modelului GTC este coborata cu 15 mm, in timp ce dimensiunile de baza ale sasiului sunt usor marite.

Datorita bratelor extinse din spate, ampatamentul autovehiculului a crescut cu 10 mm, de la 2.685 la 2.695 mm. Ecartamentul a fost marit, ajungand la valoarea de 1.584 mm (+ 40 mm) pentru rotile din fata si la 1.588 mm (+ 30 mm) pentru rotile din spate. Acest lucru permite echiparea cu jante sportive si pneuri cu diametru marit, care sporesc stabilitatea, imbunatatesc tinuta de drum si impactul vizual, noteaza constructorul auto german.

Suspensia fata de inalta performanta HiPerStrut (High Performance Strut), spre deosebire de suspensia standard McPherson din dotarea modelului Astra, se caracterizeaza printr-o reducere a unghiului de inclinare a pivotului de directie si un ax de lungime mai redusa. Acest lucru sporeste ghidajul si aderenta rotilor, reduce perturbarile mecanismului de directie provocate de cuplul motor ridicat si sporeste puterea de virare, oferind soferilor modelului Astra GTC control mai bun asupra directiei, un nivel sporit de precizie si reactii imbunatatite.

In plus, HiPerStut reduce instabilitatea pneurilor, permitand montarea unor jante cu diametru mai mare.

Suspensia spate utilizeaza un arbore compus in combinatie cu un brat Watts, la fel ca la versiunile cu cinci usi si break.

In plus, sistemul FlexRide poate fi setat in trei moduri diferite, permitand astfel schimbarea comportamentului autovehiculului doar prin simpla apasarea a unui buton: se poate alege oricand intre modul Standard pentru un stil de conducere echilibrat, modul Tour pentru o calatorie confortabila sau modul Sport pentru un plus de dinamism.

  • 2 litri turbo diesel (CDTI) de 121 kW/165 Cai Putere (CP), cuplabil la o transmisie manuala cu sase viteze. Acest propulsor dezvolta un cuplu maxim de 380 Newton-metru (Nm) si poate duce masina pana la 100 km/h in 8,9 secunde. Viteza maxima este de 210 km/h, consumul mediu este de 4,9 litri de motorina/100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 129 de grame pe kilometru. Sistemul Stop&Start vine standard pe acest model;
  • 1,4 litri turbo, pe benzina, de 88 kW/120 CP, cuplabil la o transmisie manuala cu sase viteze
  • 1,4 litri turbo, pe benzina, de 103 kW/140 CP, cuplabil la o transmisie manuala cu sase viteze
  • 1,6 litri turbo, pe benzina, de 132 kW/180 CP, este pus in valoare de o transmisie manuala cu sase viteze. Viteza maxima este de 220 km/h.

Indiferent de varianta de motorizare, Astra GTC vine cu multiple facilitati de confort si siguranta.

A doua generatie a camerei video Opel Eye este prevazuta cu functii extinse si imbunatatite. Functia de recunoastere a semnelor rutiere (TSR) poate identifica acum mai multe semne de circulatie, iar informatiile pe care le furnizeaza sunt completate de cele primite de la sistemul de navigatie. Pe langa binecunoscutul sistem de avertizare la parasirea nedorita a benzii de rulare (Lane Departure Warning – LDW), camera video este compatibila, de asemenea, cu o noua functie de indicare a distantei de urmarire (FDI), care informeaza in mod vizual soferul referitor la distanta fata de autovehiculul din fata.

A patra generatie a noului sistem avansat de faruri adaptive Bi-Xenon (AFL 4) este inclus pentru prima data in dotarea modelului Astra GTC. Pe langa cele noua functii ale sistemului AFL+, printre care functia de asistenta pentru faza lunga, care activeaza si dezactiveaza faza lunga in functie de prezenta altor autovehicule, acesta poate fi imbunatatit cu un sistem inteligent de reglare a iluminarii (ILR), care utilizeaza camera video frontala Opel Eye pentru a masura distanta fata de autovehiculul din fata si regla in consecinta fasciculul farurilor in modul faza scurta. Acest lucru asigura o iluminare optima a carosabilului, fara a-i orbi pe ceilalti participanti la trafic.

Portbagajul are un volum de depozitare intre 370 si 1.235 litri. Spatiul de depozitare din habitaclu a fost marit cu 50% fata de generatia anterioara a Astra GTC, fapt care se datoreaza si franei electrice de parcare, care elibereaza suficient spatiu in consola centrala, exact acolo unde este cel mai accesibil.

Pentru a se potrivi tuturor soferilor, scaunele din fata ale Astra GTC ofera cele mai multe posibilitati de reglare din acest segment, spune Opel. Cu un nivel ridicat de ergonomie, scaunele din fata cu reglare pe opt directii, suport lombar reglabil in patru directii si spatiu extins pentru zona superioara a picioarelor, aprobate de experti independenti in sanatatea spatelui ai asociatiei AGR (Aktion Gesunder Rücken – Actiune pentru un spate sanatos) reprezinta o optiune accesibila.

Modelul Astra GTC a fost proiectat si dezvoltat in cadrul Centrului International de Dezvoltare Tehnologica din Russelsheim si va fi fabricat in Gliwice, Polonia.

comenteaza si pe gmclub

Interior noul Opel Astra GTC (sursa - Opel)

Lasa un comentariu