Acasa Piata Auto Renault, Electrica, Siemens si Schneider Electric sunt primele companii implicate in crearea unei retele de incarcare pentru masini electrice in Romania

Renault, Electrica, Siemens si Schneider Electric sunt primele companii implicate in crearea unei retele de incarcare pentru masini electrice in Romania

de Adrian Mitrea

Renault Kangoo Z.E. (sursa - 0-100.ro)

Renault a incheiat cu Electrica, Siemens si Schneider Electric, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului (5 iunie), primul parteneriat pentru mobilitatate electrica in Romania prin care vizeaza crearea unui grup de parteneri pentru dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculului electric pe plan local, a anuntat Renault. In perioada urmatoare va urma semnarea altor parteneriate similare cu companii implicate in domeniul energetic.

Prima etapa prevazuta in cele trei acorduri (semnate intre Renault si Siemens, respectiv intre Renault si Schneider Electric si intre Renault si Electrica) consta in infiintarea unei echipe comune de lucru. Compus din experti din partea Renault si reprezentanti ai celor trei companii partenere, grupul de lucru mixt va dezvolta, in urmatoarele trei luni, un plan complet si viabil pentru implementarea si intretinerea retelei de incarcare pentru vehiculele electrice.

Initiativa se numeste oficial „Programul de Conectare a Vehiculelor Electrice – Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii*” (*in utilizare).

Anul acesta va fi un capitol decisiv din istoria Renault prin lansarea a trei modele electrice, Fluence Z.E., Kangoo Z.E. si Twizy, urmate de Zoe in 2012. Pana in prezent, la nivel mondial, Alianta Renault-Nissan a incheiat mai mult de 90 de parteneriate cu orase, organizatii si alti parteneri cheie pentru a pregati pietele si infrastructura necesara pentru o adoptare cu succes a masinilor electrice in lume. Obiectivul Aliantei Renault-Nissan este 1,5 milioane de masini electrice vandute la nivel global pana in 2016. Incepand cu anul 2015, Alianta va avea o capacitate de productie de 500.000 de vehicule electrice pe an.

Aici poti citi impresii, critici si aprecieri de la volanul a cinci masini electrice ale momentului.

In Romania, la finalul lunii aprilie 2011, Renault a organizat primul Roadshow 100% electric. Timp de cinci zile, reprezentantii mass-media, liderii de opinie, personalitați din domeniul motor-sport și partenerii Renault au avut ocazia sa testeze modelele Fluence Z.E. și Kangoo Z.E. printr-o serie de incercari dinamice organizate in zona centrala a Bucureștiului, in condiții de trafic normal. Printre participanți s-au numarat Laszlo Borbely (Ministrul Mediului și Padurilor), Henri Paul (Excelenta Sa, Ambasadorul Franței in Romania), precum și vedete locale din domeniul artistic și sportiv. Pe parcursul celor cinci zile de Roadshow, au fost efectuate peste 240 de incercari dinamice.

Lasa un comentariu