Acasa Curiozitati Printul saudit, ingrijorat ca Occidentul se indreapta spre tehnologiile auto alternative

Printul saudit, ingrijorat ca Occidentul se indreapta spre tehnologiile auto alternative

de Radu Preda

(sursa - 0-100)

Printul Al-Waleed bin Talal din Arabia Saudita isi doreste ca pretul petrolului sa scada, pentru ca Europa si America sa nu accelereze adoptia surselor alternative de propulsie pentru masini, scrie cnn.com. Printul vrea ca Vestul sa aiba in continuare nevoie de petrolul saudit si nu priveste cu ochi buni nici dorinta SUA de a impune norme mai stricte de emisii poluante flotelor auto.

„Nu vrem ca Occidentul sa caute si sa gaseasca alternative, pentru ca, este clar, cu cat pretul petrolului creste, cu atat vor gasi fonduri mai multe pentru subventionarea altor surse”, a spus Al-Waleed.

Arabul, unul dintre cei mai bogati  30 de oameni din lume potrivit Forbes, considera ca pretul barilului de petrol ar trebui sa fie intre 70 si 80 de dolari, fata de 100 de dolari in prezent.

Talal este ingrijorat de eforturile SUA de a reduce masiv emisiile medii de CO2 ale flotelor auto intr-o prima etapa in 2016 si o a doua etapa in 2025, lucru care ar putea duce la eliminarea dependentei de petrolul saudit.

Lasa un comentariu