Acasa Peugeot Peugeot vrea sa lanseze 8 masini noi pana la sfarsitul lui 2012

Peugeot vrea sa lanseze 8 masini noi pana la sfarsitul lui 2012

de Adrian Mitrea

Designeri Peugeot (sursa - Peugeot)

Peugeot este in plin proces de reimprospatare a gamei de modele, iar compania si-a propus sa lanseze 14 noi modele in intervalul 2010-2012. Sase masini (modelele RCZ, 3008, 5008, 508 si 508 SW) au fost deja introduse pe piata, iar in timpul ramas, un an si jumatate, vor mai veni in showroom-uri opt masini noi, dar si un nou motor de mic litraj, cu trei cilindri, a anuntat compania, intr-un raport prezentat actionarilor.

Noile motoare cu trei cilindri vor inlocui propulsoarele actuale cu aceleasi specificatii si vor avea o eficienta mai mare cu 25%, spune Peugeot.

Intrebarea este ce noi masini vor lansa francezii?

Cel mai recent concept al marcii, modelul SXC, arata directia pe care o vor lua SUV-urile marcii. Asadar, SXC ar putea fi un bun indiciu pentru cum va arata inlocuitorul lui 4007.

Un alt concept, Peugeot HR1, anunta intentiile marcii de a lansa un SUV de oras.

In toamna acestui an vor incepe livrarile pentru Peugeot 3008 HYbrid4, versiunea cu propulsie hibrida a modelului 3008, care poate fi considerata tot o noutate, un nou model.

S-ar putea concretiza si masina-motocicleta BB1, precum si spectaculosul concept decapotabil SR1.

Peugeot si-a anuntat intentiile de a construi si masini electrice de inalta performanta, pentru cei care vor automobile exclusiviste. E greu de crezut ca nonconformistul concept electric EX1 va ramane exact asa cand va ajunge in productie, insa e limpede ca vehiculul va avea o finalitate in productia de serie.

Nu in ultimul rand, inlocuitorii modelelor 208 si 308 ar trebui sa vina in 2012, dar nu e nimic oficial anuntat in acest sens.

Prin toata aceasta pleiada de noutati Peugeot vrea sa ramana cea mai bine vanduta marca auto frantuzeasca din lume. In plus, Peugeot vrea sa intre si pe piata din India, in 2012, printr-un model sedan dedicat special acestei tari.

Grupul PSA Peugeot Citroen se bucura de o pozitie buna pe piata, avand parteneriate si actiuni strategice cu liderul mondial al pietei premium, BMW. Grupurile BMW si PSA Peugeot Citroen au semnat pe 2 februarie 2011 un memorandum de intelegere pentru a infiinta compania mixta BMW Peugeot Citroen Electrification – o idee inteligenta prin care masinile hibride ar putea deveni accesibile si populare. BMW si PSA Peugeot Citroen vor continua si colaborarea pentru motoare pe benzina de 1,6 litri.

comenteaza si pe psaclub

Lasa un comentariu