Acasa Industrie Coalitia de guvernare este de acord cu extinderea taxei auto la masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007

Coalitia de guvernare este de acord cu extinderea taxei auto la masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007

de Vlad Barza

Laszlo Borbely (sursa - Agerpres)

Coalitia de guvernare a aprobat, luni, in sedinta, extinderea taxei auto si pentru masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, la vanzarea acestora, urmand ca Guvernul sa decida modificarea in sedinta de miercuri, a declarat pentru Agerpres, ministrul mediului, Laszlo Borbely.

El a mentionat ca liderii coalitiei au convenit asupra faptului ca taxa auto trebuie sa se aplice in continuare.

Se va lua decizia in sedinta de guvern de miercuri, mai mult ca sigur. Nu s-a schimbat punctul de vedere in legatura cu taxa. Taxa trebuie sa existe, pentru ca este o taxa de poluare, dar trebuie eliminata acea discriminare indirecta pe legea veche‘, a spus Borbely.

Referitor la scaderea taxei auto, Borbely a mentionat luni ca va mai avea discutii in grupul interministerial de resort, pentru a se lua o decizie in privinta procentului diminuarii.

Probabil ca va scadea cu un anumit procent, dar miercuri vom stabili procentul‘, a mentionat Borbely.

In sedinta de guvern trecuta, ministrul Mediului a propus reducerea cu 20-30% a taxei de prima inmatriculare, precum si extinderea platii acestei taxe si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, la prima vanzare a acestora.

Extinderea platii taxei vine ca urmare a unei decizi a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, referitoare insa la legislatia din anul 2008, privind taxa auto.

Legea privind modificarea unor prevederi din ordonanta care se refera strict la decizia curtii europene, care se refera la acele masini care au fost inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, deci probabil acele masini, la prima vanzare, vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare‘, explica Borbely, saptamana trecuta.

Lasa un comentariu