Acasa Industrie Saab a reinceput productia dupa 50 de zile de incertitudini

Saab a reinceput productia dupa 50 de zile de incertitudini

de Vlad Barza

 

Linie de asamblare Saab (sursa - Saab)

Saab a anuntat ca vineri a reinceput productia la fabrica suedeza care si-a oprit operatiunile pe 6 aprilie din cauza datoriilor catre furnizori. In prima zi vor fi produse 100 de mssini, iar compania spune ca are 8.100 de comenzi, astfel ca in urmatoarele saptamani poate sta mai linistita.

Seful Saab, Victor Muller, a caracterizat ziua ca fiind „minunata” si a spus despre furnizori ca sunt „fantastici”. Compania oprise pe 6 aprilie productia din cauza datoriilor de cateva zeci de milioane de euro la furnizori si spera sa gaseasca un partener care sa o ajute financiar.

Initial Saab anuntase ca Hawtai, o companie chineza, va investi 150 milioane euro in Suedia, dar totul a cazut cateva zile mai tarziu. Recent, Saab a anuntat ca firma chineza Pang Da va investi in Suedia, iar vineri a confirmat ca aceasta companie va cumpara 1.600 de masini 9-4X in valoare de 30 milioane euro.

Saab mai are alte 6.500 de comenzi din Europa, iar cu cele care vor ajunge in China totalul este la 8.100. Compania va produce vineri 100 de masini si spera ca va creste cadenta cat mai repede, insa parteneriatul cu Pang Da – care s-a obligat sa investeasca la Saab – trebuie aprobat si de autoritatile chineze.

comenteaza si pe saab-romania

Lasa un comentariu