Acasa Cadillac VIDEO: Cadillac-ul blindat al lui Obama a ramas blocat intr-o rampa la Dublin. Presedintele si sotia au fost transferati in alta masina

VIDEO: Cadillac-ul blindat al lui Obama a ramas blocat intr-o rampa la Dublin. Presedintele si sotia au fost transferati in alta masina

de Vlad Barza

 

Cadillac-ul lui Obama (sursa - carpictures.com)

Super-masina blindata Cadillac de opt tone care a fost adusa din SUA pentru a-l transporta pe Obama in vizita din Irlanda s-a blocat intr-o rampa la iesirea din ambasada americana, iar presedintele si sotia au fost transferati intr-o alta masina. Cadillac-ul blindat nu a putut trece de rampa plasata la iesirea din parcare, spre uimirea unei multimi care a filmat scena.

Masina nu a putut trece de rampa, iar dupa cateva minute staff-ul prezidential a decis ca singurul mod in care Barack Obama si sotia isi pot continua calatoria catre elicopter este intr-o alta masina.

Cadillac-ul blindat adus din SUA este supra-numit Fiara, cantareste opt tone, atinge 100 km/h si are un consum de peste 35 litri/100 km. Masina are peste 5,5 metri lungime, iar impreuna cu dotarile costa 1,5 milioane dolari.

Masina are blindaj de 20 cm la usi, dispune de mitraliere si mici tunuri cu gaze lacrimogene, iar motorul este de 6,5 litri, permitandu-i sa ajunga in 15 secunde de la 0 la 100 km/h.

Lasa un comentariu