Acasa Industrie Telenovela suedeza. Saab bate palma cu alta companie chineza, in speranta ca de data asta se va salva

Telenovela suedeza. Saab bate palma cu alta companie chineza, in speranta ca de data asta se va salva

de Vlad Barza

Sediul fabricii Saab din Trollhattan (sursa - Reuters)

La doar cateva zile dupa ce au anuntat destramarea unui parteneriat cu o companie chineza ce parea dornica sa investeasca 150 milioane euro, cei de la Saab comunica luni informatii despre un nou parteneriat cu o companie din cea mai populata tara de pe glob. Pang Da, companie care distribuie masini prin 1.100 de reprezentante in China, s-a obligat sa cumpere masini Saab de 30 milioane euro si sa cumpere actiuni pentru 65 milioane euro, astfel incat suedezii sa stranga banii cu care sa poata reporni productia. Acum s-a semnat un memorandum de intelegere, insa sunt perspective ca pe viitor sa incepe si productia Saab in China.

Spyker – compania care detine Saab – si Pang Da au semnat un memorandum de intelegere prin care chinezii se angajeaza sa cumpere masini in valoare de 30 milioane euro, iar dupa o luna ar putea cumpara de inca 15 milioane euro, „in functie de anumite circumstante”.

Cele doua parti vor pune bazele unei companii mixte in care fiecare detine jumatate din actiuni, iar chinezii se angajeaza sa cumpere actiuni in valoare de 65 milioane euro la Spyker, urmand sa poata ajunga sa detina 24% din companie.

Suma de 30 milioane euro pe care Saab o va primi ar trebui sa-i permita sa-si plateasca datoriile fata de furnizori si sa o ajute sa reia productia intrerupta in 6 aprilie. Parteneriatul prevede si posibilitatea producerii de masini Saab in China, insa ramane de vazut daca ceva se va concretiza.

Lasa un comentariu