Acasa Industrie Saab, din nou in pragul falimentului, dupa anularea acordului cu chinezii de la Hawtai

Saab, din nou in pragul falimentului, dupa anularea acordului cu chinezii de la Hawtai

de Vlad Barza

Sigla Saab (sursa - Reuters)

Saab si compania care o detine, Spyker, au anuntat ca intelegerea cu chinezii de la Hawtai Motor Group – care promiteau investitii de 150 milioane euro – a esuat fiindca asiaticii nu pareau a fi in stare sa se tina de promisiuni. Marca suedeza spune ca e in discutii cu alti parteneri pentru a se salva.

Spyker spune ca Hawtai nu a reusit sa obtina aprobarile necesare pentru a se tine de termenii intelegerii preliminare, astfel incat tot ce s-a discutat, cade. Spyker spune ca exploreaza posibilitatea de a avea totusi un parteneriat cu Hawtai, insa cauta si alte companii cu care sa se alieze pentru a supravietui.

Cei de la Saab admit ca anularea intelegerii e dezamagitoare, insa spun ca sunt in cautari active pentru a incheia parteneriate cu companii capabile sa o ajute sa reia productia intrerupta in 6 aprilie din cauza datoriilor de zeci de milioane euro la furnizori.

Saab anunta recent ca a incheiat cu chinezii de la Hawtai o intelegere preliminara prin care acestia se obligau sa investeasca 150 milioane euro, urmand sa detina in schimb 30% din Spyker. In plus, se deschideau perspective interesante ca modelul 9-3 sa fie produs in China din 2012 sau 2013. Nimic nu mai este valabil acum insa.

Lasa un comentariu