Acasa BMW UPDATE VIDEO: i se numeste noua submarca BMW

UPDATE VIDEO: i se numeste noua submarca BMW

de Adrian Mitrea
BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW)
BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW)

BMW a lansat o noua submarca, denumit simplu i, de la inovatie, care va reuni cele mai avansate si mai ecologice masini ale marcii germane, a anuntat producatorul.

Automobilul electric de oras al BMW, cu numele de cod Megacity Vehicle, se va numi BMW i3, iar varianta de productie a conceptului Vision EfficientDynamics (VED) se va numi BMW i8. BMW a anuntat deja ca va produce in serie un automobil bazat pe VED.

BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW)
BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW)
i de la inovatie a aparut pentru prima data in 2007, odata cu sistemul integrat de comenzi i-Drive, iar in Project-i a aparut la scurt timp dupa aceea.

La fel cum M este submarca BMW sinonima cu automobilele de performanta ale marcii, la fel i va fi submarca pentru automobilele cele mai prietenoase cu mediul si cele mai avansate tehnologc.

UPDATE 17:25: „BMW i reprezinta o noua directie pentru automobilele premium. Prin introducerea noului sub-brand, BMW Group isi reafirma pozitia de lider in ceea ce priveste dezvoltarea durabila in industria automobilelor premium. Produsele si serviciile au fost dezvoltate in jurul unui concept revolutionar: sunt create avand ca obiectiv principal dezvoltarea durabila pentru un automobil premium. Este un nou inceput pentru industrie, o noua era pentru mobilitatea individuala. Acesta este BMW i – nascut electric„, a declarat Ian Robertson, membru al Consililului de Administratie BMW AG, responsabil pentru vanzari si marketing.

Pentru inceput vor fi lansate doua modele sub acest brand, incepand cu 2013: BMW i3 si BMW i8, a anuntat producatorul auto german.

BMW Group isi va extinde semnificativ si serviciile de mobilitate in urmatorii ani. Pentru aceasta a fost infiintata la New York a BMW i Ventures, o companie dedicata investitiilor in acest domeniu, un Venture Capital cu un capital initial de 100 milioane dolari.

BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW)
BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW)
My City Way, companie cu sediul in New York, este prima firma in care BMW i Ventures investeste.

Printr-o aplicatie dedicata telefoanelor mobile, My City Way ofera utilizatorilor informatii despre transportul public, disponibilitatea locurilor de parcare si puncte de atractie locale in mai mult de 40 de orase din SUA. Alte 40 de orase din intreaga lume vor fi adaugate proiectului.

BMW i3, comunicat anterior ca Megacity Vehicle, va fi primul model electric BMW in productia de serie, dedicat zonelor urbane. BMW i8 este dezvoltat pe baza BMW Vision EfficientDynamics si este un automobil hibrid de tip plug-in (alimentabil la priza) ce imbina performante unei masini sport cu un consum specific masinilor de oras.

Amandoua modelele se bazeaza pe conceptul de constructie LifeDrive, ce consta in:

  • 1. Modulul Drive (include bateriile, motorul si elementele de rezistenta si siguranta ale sasiului);
  • 2. Modulul Life (consta in principal in celula de siguranta pentru pasageri, fabricata din fibra de sticla).

BMW i3 si BMW i8 urmeaza a fi produse la fabrica din Leipzig. Pana in 2013 acestea vor insemna investitii noi de pana la 400 milioane euro si crearea a circa 800 de locuri de munca.

Independent de cele doua noi modele, o gama noua de servicii de mobilitate va fi o parte integranta a BMW i. Aceasta inseamna dezvoltarea unei noi ramuri de business pe termen lung, care poate atrage clienti noi si genera profit suplimentar.

Logo BMW i (sursa - BMW)
Logo BMW i (sursa - BMW)

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments