Acasa Dacia Dacia va lansa in 2012 o noua masina de familie si o mica utilitara, spune Renault

Dacia va lansa in 2012 o noua masina de familie si o mica utilitara, spune Renault

de Adrian Mitrea
Sigla Dacia (sursa - Dacia)
Sigla Dacia (sursa - Dacia)

Dacia va lansa in 2012 o noua masina de familie si un vehicul comercial usor de mici dimensiuni, a anuntat grupul francez Renault, proprietarul Dacia, in planul sau strategic pe sase ani.

Evident, Renault nu a spus mai multe despre noile doua modele Dacia, lasand loc speculatiilor.

O varianta de lucru ar fi ca masina de familie Logan MCV sa aiba un frate mai mare. In acest context, Logan MCV ar putea ramane ca o varianta break a lui Logan, dispunand de maximum cinci locuri, iar noul model de familie va fi mai mare si va dispune de configuratii cu cinci si sapte locuri. La fel de plauzibila este si ipoteza ca „noua masina de familie” despre care vorbeste Renault sa fie inlocuitorul lui Logan MCV (noua generatie).

Utilitara de mici dimensiuni ar fi mai scurta decat actualul Logan VAN, facand-o mai pretabila firmelor de distributie din Europa. Aceasta utilitara mica ar urma sa concureze cu Fiat Fiorino. Vehiculul italienilor are 3,86 metri lungime si un spatiu cargo de 2,5 metri cubi, fiind cu 59 de centimetri mai scurt decat Logan VAN, dar avand aproximativ acelasi volum util pentru transport (2,54 metri cubi in cazul Logan).

Potrivit declaratiilor din decembrie ale directorului de marketing si comunicare al grupului Renault, Stephen Norman, Dacia va lansa in 2012 si noua generatie Logan (varianta de serie).

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre