Acasa Rolls-Royce Vanzarile Rolls-Royce aproape ca s-au triplat in 2010, atingand un nivel record

Vanzarile Rolls-Royce aproape ca s-au triplat in 2010, atingand un nivel record

de Adrian Mitrea
Gama Rolls-Royce (sursa - Rolls-Royce)
Gama Rolls-Royce (sursa - Rolls-Royce)

Marca de lux britanica Rolls-Royce, detinuta de grupul BMW, a comercializat 2.711 masini anul trecut, nivel record, in crestere cu 171% fata de cele 1.002 unitati livrate cu un an inainte, a anuntat producatorul auto.

Astfel, anul 2010 a fost cel mai bun din istoria marcii, in termeni de masini vandute, devansand recordul anterior din 2008, cand au fost comercializate 1.212 automobile.

Cea mai mare piata pentru Rolls-Royce a continuat sa fie si anul trecut SUA, urmata de China si Marea Britanie. Compania a inregistrat vanzari in crestere si in piete precum India, Coreea si Japonia.

Secretul succesului pentru Rolls-Royce este modelul Ghost, cel mai mic si mai ieftin automobil oferit pe piata de catre marca de lux britanica. Automobilul costa circa 300.000 euro, fiind cu 50.000 euro mai ieftin decat Phantom, si a fost prezentat in premiera mondiala in toamna anului 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Gama Rolls-Royce cuprinde modelele Ghost, Phantom, Phantom Drophead Coupe si Phantom Coupe, iar in perioada urmatoare va fi lansata o noua varianta de caroserie pentru Ghost (probabil o decapotabila – n.r.).

Statisticile Rolls-Royce indica faptul ca 80% dintre cei care si-au cumparat Ghost n-au mai detinut niciodata un Rolls.

Motorul de pe RollsRoyce Ghost, Euro 5, este de 6,6 litri, cu injectie directa, si are 12 cilindri amplasati in V si 48 de supape. Puterea maxima dezvoltata de motor este de 570 Cai Putere (CP) atinsa la 5.250 de rotatii pe minut (rpm), iar intreg cuplul maxim de 780 Newton-metru este disponibil la 1.500 rpm.

Toate aceste caracteristici fac ca masina, cu o greutate de 2,43 tone, sa atinga 100 de kilometri pe ora cu start de pe loc in 4,9 secunde. Viteza este limitata electronic la 250 de kilometri pe ora.

La o viteza de 115 kilometri pe ora masina foloseste doar 10% din puterea disponibila. In plus, motorul livreaza 75% din cuplul total al motorului de la 1.000 rpm, adica aproape instant.

Rolls-Royce spune ca transmisia automata cu opt trepte schimba atat de lin incat masina va parea ca ruleaza intr-o treapta intai infinita.

Pentru performantele de mai sus, Ghost cere 20,5 litri de benzina sa mearga 100 de kilometri in oras si 9,6 litri in extraurban, potrivit constructorului.

La Timisoara se produc, din 2003, ornamentul de la portbagaj, cunoscut si ca “griffleiste” si piesa (“wasserkasten”) de deasupra celebrei grile a radiatorului, cea pe care este montata emblema marcii.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre