Acasa Opel Opel Ampera are un pret de 42.900 euro, inclusiv TVA

Opel Ampera are un pret de 42.900 euro, inclusiv TVA

de Adrian Mitrea
Opel Ampera (sursa - Opel)
Opel Ampera (sursa - Opel)

Opel Ampera, automobil electric cu generator pe benzina, are un pret de referinta de 42.900 euro in Europa, iar cei interesati pot deja sa-si rezerve masina, chiar daca primele livrari se vor face peste un an.

Automobilul este derivat din Chevrolet Volt si este pus in miscare, la fel ca si omologul sau, de un sistem de propulsie electric ce dezvolta 150 Cai Putere (CP) / 111 kW si un cuplu maxim de 370 Newton-metru. Daca au fost complet incarcate, timp de trei ore la o priza de 220-230 V, bateriile litiu-ion de 16 kWh pot asigura energia necesara pentru parcurgerea a 40 pana la 80 de kilometri.

Un motor pe benzina cu rol de generator asigura energie trenului de rulare electric pentru inca 450 de kilometri, astfel ca Ampera va putea parcurge un total de pana la 500 de kilometri fara sa fie nevoie de realimentare cu energie electrica sau benzina.

Opel Ampera are suspensii independente de tip McPherson pe fata si punte semi independenta pe spate, frane cu discuri pentru toate cele patru roti si functie de recuperare a energiei la franare (ca un dinam de bicicleta).

Masina are o caroserie cu cinci usi si dispune patru locuri, avand 4.404 mm lungime, 1.798 mm latime, 1.430 mm inaltime, un ampatament de 2.685 mm si un portbagaj de 301 litri.

Opel spune ca pentru majoritatea celor care o vor conduce Ampera va fi o masina pur electrica, deoarece studii independe au demonstrat ca 80% dintre europeni conduc mai putin de 60 de kilometri pe zi.

Spre deosebire de masinile hibride avansate, precum Toyota Prius, Ampera va putea parcurge distante mult mai mari doar electric, iar in comparatie cu masinile electrice care nu au un generator pe benzina solutia Opel elimina problema distantei limitate pe care o poate parcurge vehiculul.

comenteaza pe gmclub

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre