Acasa Chevrolet VIDEO: Chevrolet Cruze hatchback apare la Paris, alaturi de alte trei premiere mondiale

VIDEO: Chevrolet Cruze hatchback apare la Paris, alaturi de alte trei premiere mondiale

de Adrian Mitrea
Chevrolet Cruze Hatchback (sursa - Chevrolet)
Chevrolet Cruze Hatchback (sursa - Chevrolet)

Versiunea de caroserie hatchback a modelului compact Chevrolet Cruze, rival in segmentul compact cu masini precum Volkswagen Golf si Ford Focus, debuteza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris. Lansarea masinii a fost anuntata in premiera, pentru 0-100.ro, de catre directorul de planificare produs al Chevrolet Europa, Steve Flamand, in urma cu mai bine de sase luni.

Masina va fi disponibila la vanzare, inclusiv in Romania, la jumatatea anului 2011.

Chevrolet Cruze hatchback (sursa - Chevrolet)
Chevrolet Cruze hatchback (sursa - Chevrolet)
Cruze hatchback este una dintre cele patru premiere mondiale Chevrolet de la Paris, se arata intr-un comunicat al constructorului auto.

„Cruze se dovedeste a fi o reala poveste de succes. Vindem acest model in 70 de tari din toata lumea si, recent, acesta a depasit modelul Aveo, devenind cel mai bine vandut autoturism al marcii la nivel mondial, a declarat presedintele si directorul general al Chevrolet Europa, Wayne Brannon”, in comunicat.

Masina va veni la Salon intr-o versiune de prezentare, urmand ca versiunea finala sa apara anul viitor.

„Prin introducerea noului hatchback Cruze, clientii au dispozitie un stil alternativ de caroserie pe langa sedanul traditional”, spune Chevrolet.

Modelele hatchback joaca un rol critic pe numeroase piete. Intregul segment compact din Europa consta in aproximativ 4,8 milioane de unitati, care reprezinta peste un sfert din intreaga piata, iar modele hatchback reprezinta aproximativ 65% din acest volum, noteaza Chevrolet.

„Prin urmare, asteptati-va sa observati o crestere a activitatii comerciale in anumite regiuni, ceea ce va transmite mesajul ca Chevrolet este acum un jucator serios si de top in Europa”, se arata in comunicat.

De la data lansarii sale in primavara anului 2009, sedanul Cruze a fost primit bine pe pietele din toata lumea, fiind considerat o schimbare de ritm pentru aceasta marca.

Pana in prezent, in 2010, Cruze sedan este pe primul loc in topurile privind volumul de vanzare al modelelor sedan compacte pe numeroase piete europene mari, inclusiv Danemarca, Germania, Elvetia, Italia, Spania, Portugalia si Marea Britanie, unde a depasit cifrele prevazute pentru vanzari.

Indicii de design pentru Chevrolet Cruze hatchback

Chevrolet Cruze hatchback (sursa - Chevrolet)
Chevrolet Cruze hatchback (sursa - Chevrolet)
Datorita liniei fluide a acoperisului, caracteristica pentru un coupe, si consolelor scurte atat in fata cat si in spate, noul model Cruze hatchback are aceeasi postura dinamica ca si sedanul, putand fi usor recunoscut.

Caroseria acestuia va oferi aceleasi reactii pe sosea, fiind construita cu ajutorul noului sistem de sasiu integral (BFI), completat printr-o reglare de ultima generatie a componentelor sasiului., spune Chevrolet. Utilizarea sistemului BFI are drept rezultat niveluri inalte de stabilitate si rezistenta.

Capacitatea de incarcare a modelului Cruze hatchback este de aproape 400 de litri si acesta va fi disponibil cu o bancheta spate rabatabila fractionat 60/40.

Noul model Chevrolet Cruze hatchback cu 5 usi va fi pus in vanzare in toata Europa la mijlocul anului 2011, iar preturile vor fi anuntate aproape de data lansarii.

comenteaza pe gmclub

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments