Acasa Nissan Nissan a vandut deja productia pe un an a vehiculului electric Leaf

Nissan a vandut deja productia pe un an a vehiculului electric Leaf

de Costea Arsene
Nissan Leaf (sursa - Nissan)
Nissan Leaf (sursa - Nissan)

Constructorul auto japonez Nissan a vandut toata productia pe un an a vehiculului electric Leaf, la mai putin de doua luni de la deschiderea comenzilor si cu sase luni inainte ca livrarile sa inceapa.

Fara ca cineva sa fi condus Nissan Leaf, masina are deja 13.000 de unitati doar in SUA, potrivit directorului general al Nissan, Carlos Ghosn, scrie autoblog.com.

Tinta de vanzari anuntata in urma cu cateva luni era de 6.000 de unitati in primul trimestru din 2011, la nivel mondial.

Automobilul 100% electric Nissan Leaf, promovat ca prima masina electrica accesibila din lume, are preturi de pornire de putin peste 33.000 euro in Europa, insa constructorul a ales sa ofere masina doar in tari in care guvernele acorda bonusuri pentru astfel de vehicule, scazandu-i astfel pretul.

In SUA pretul masinii scade chiar sub 30.000 de dolari.

In prezent Nissan strange comenzi, iar rezervarile vor incepe in iunie-iulie. Primele livrari catre clienti vor avea loc in ultimul trimestru din acest an.

Nissan Leaf are o autonomie de peste 160 de kilometri daca bateriile au fost incarcate complet, timp de opt ore, si poate atinge o viteza maxima de 140 km/h.

In lipsa posibilitatii de a incarca bateriile complet, Nissan spune ca in mai putin de 30 de minute se poate face o reincarcare de pana la 80% a acumulatorilor, ceea ce ar asigura o autonomie de peste 120 de kilometri. Aceasta valoare pare mica, dar satisface nevoile a peste 70% dintre soferii din lume, care nu merg cu masina mai mult de atat intr-o zi.

Nissan Leaf va fi produs si in Europa din 2013, in uzina Sunderland din Marea Britanie. Tehnologia de pe Leaf va sta la baza dezvoltarii primului automobil electric Renault, Fluence Z.E., care va ajunge si in Romania in toamna.

Capacitatea de productie a uzinei va fi de 50.000 de unitati pe an, dar asta nu inseamna neaparat ca vor fi fabricate tot atatea masini. Productia efectiva va fi ajustatata in functie de cerere.

Pe larg despre specificatiile si tehnologia de pe aceasta masina poti citi aici.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre