Acasa Evenimente VIDEO: Cele sapte finaliste pentru titlul „Masina anului 2010” in Europa

VIDEO: Cele sapte finaliste pentru titlul „Masina anului 2010” in Europa

de Adrian Mitrea

Logo Masina Anului 2010 in Europa (sursa - caroftheyear.org)

Concursul „Masina anului 2010” in Europa a intrat in linie dreapta, iar juriul a nominalizat cele sapte modele finaliste. Masina castigatoare va fi anuntata la sfarsitul lunii noiembrie.

Pentru premiul „Masina anului 2010” in Europa au fost nominalizate 33 de automobile. Principalele reguli pentru ca o masina sa poata intra in concurs tin de disponibilitatea masinii pe piata si de numarul de unitati vandute, potrivit caroftheyear.org.

Astfel, automobilele trebuie sa fie deja disponibile la vanzare sau sa poata fi cumparate in scurt timp, iar constructorul trebuie sa estimeze livrarea a cel putin 5.000 de exemplare din modelul respectiv.

Cele sapte masini finaliste, in ordine alfabetica, sunt:

  • Citroen C3 Picasso. Gama Picasso, introdusa in 1998, reprezinta la Citroen versiunile de familie ale diverselor modele si au in comun doar numele si platforma. La nivel estetic Citroen C4 Picasso este total diferit de Citroen C4, iar situatia este identica si in cazul Citroen C3.
  • Mercedes-Benz Clasa E. Modelul a fost lansat la inceputul acestui an, este cel mai nou automobil Mercedes-Benz si este apreciat pentru spatiul generos si pentru prestatiile dinamice. Varianta break dispune de cel mai mare portbagaj din clasa ei, potrivit constructorului.
  • Opel/Vauxhall Astra. Acest automobil este cel mai nou model al constructorului auto german si are un design radical schimbat fata de generatia anterioara. Principala noutate la nivel de motorizare o constituie un propulsor tubo pe benzina de 1,4 litri, care dezvolta 140 Cai Putere (CP).
  • Peugeot 3008. Automobilul este transpunerea in practica a ideei de a avea intr-o singura caroserie un crossover si un MPV (monovolum, masina de familie), dar cu performantele dinamice ale unei berline.
  • Skoda Yeti. Masina constituie o noutate absoluta in gama Skoda, fiind primul SUV produs constructorul auto din Cehia. Modelul poate fi echipat atat cu tractiune pe rotile din fata cat si cu un sistem 4×4.
  • Toyota iQ. Constructorul auto japonez spune ca iQ este cel mai mic automobil de patru locuri din lume. Masina are mai putin de trei metri lungime, iar spatiul pentru bagaje este aproape inexistent.
  • Volkswagen Polo. Modelul a fost criticat ca seamana prea puternic cu Volkswagen Golf VI, insa se distinge in clasa din care face parte (segmentul B, clasa mica) prin calitatea perceputa la nivelul materialelor din interior.
  • „Masina anului 2010” in Romania a fost desemnata noua generatie Opel Astra, de catre una dintre asociatiile ziaristilor auto din Romania, UZEAR (Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania).

Lasa un comentariu