03 octombrie 2017
marți
Ford
Ford a creat Echipa Edison pentru a face progrese in domeniul masinilor electrice

Ford isi reorganizeaza resursele pentru a izbandi pe piata masinilor electrice, iar in acest sens a creat Echipa Edison pentru a gandi macro si pentru a lua decizii mai rapide. Numele echipei este inspirat din cel al inventatorului american Thomas Edison, cunoscut si ca inventatorul becului. Echipa Edison din cadrul Ford va avea rolul de a identifica si dezvolta parteneriate cu alte companii, inclusiv furnizori, a declarat Sherif Marakby, vicepresedinte Ford responsabil de masini autonome si electrificare, scrie Reuters.

Marakby a spus ca piata de masini electrice are un potential de crestere urias, mai ales in contextul in care mai multe tari (Marea Britanie, Franta, China si India) vor sa interzica sau sa limiteze vanzarea ori accesul masinilor cu motoare termice in orase.

Aceasta noua echipa ii va raporta direct lui Ted Cannis, directorul responsabil de electrificare in cadrul Ford Motor Company.

In 2020 va fi lansat un nou model Ford pur electric, cu o caroserie unica de tip SUV/CUV, dupa cum a explicat pentru 0-100.ro la Salonul Auto de la Frankfurt, Roelant de Vaard, vicepresedinte Ford responsabil de vanzari, marketing si service.

Singurul model 100% electric al Ford din prezent, Ford Focus Electric, a fost vandut in 61 de exemplare in Europa in 2016, motiv pentru care in primavara anului 2017 productia modelului a fost oprita in uzina din Saarlouis, Germania. Modelul continua sa fie produs si comercializat in SUA, unde cifrele arata ceva mai bine: 900 de exemplare comercializate in 2016 si peste 1.500 livrate (estimare) in primele trei trimestre din 2017.

Ramane de vazut in urmatorii ani ce va face Echipa Edison in cadrul Ford, cert este ca pana atunci grosul vanzarilor este realizat de tehnologiile consacrate, benzina si diesel, la care se adauga mai nou si versiunile hibride pentru unele dintre modele.

Pana in 2022 planul ar fi ca Ford sa lanseze 13 masini electrificate, dintre care un SUV/CUV pur electric si 12 modele hibride sau plug-in hibrid.


Etichete: , , , , , , ,

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Notifica-ma despre
avatar
wpDiscuz